RG - Nole za korak bliži duelu sa Nadalom!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 30.05.2015.
14:24
Izvor: Sportske.net

Pobedom nad Australijancem grčkog porekla Tanasijem Kokinakisom najbolji teniser sveta plasirao se u osminu finala Rolan Garosa i tako stigao na korak od projektovanog duela sa Rafaelom Nadalom.

Beta/AP Photo/Francois Mori
Beta/AP Photo/Francois Mori

Povezane vesti

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala drugog ovosezonskog Grend slema nakon što je u okviru trećeg kola bez većih problema savladao Grka Tanasija Kokinakisasa koji se takmiči pod australijanskom zastavom.

Prvi nosilac na Rolan Garosu slavio je rezultatom 3:0 (6:4, 6:4, 6:4) u meču koji je odigran na terenu "Filip Šatrije" i koji je trajao nepuna dva sata.


Mlada nada Australijskog tenisa pokazala je svoj raskošni talenat u duelu sa Novakom Đokovićem ali je utisak nakon duela prvog reketa sveta i Tanasisa Kokinakisa taj da je Srbin rutinski obavio posao.

Đoković je u svakom setu po jednom oduzeo servis protivniku što je bilo dovoljno za rutinski trijumf i plasman u osminu finala.

Srpskog tenisera danas je sjajno služio prvi servis i to je bio jedan od osnovnih razloga što je Novak Đoković sa lakoćom izašao na kraj sa Australijancem. Za tri seta Novak je napravio 18 vinera i 10 neiznuđenih grešaka, dok je Kokinakis imao gotovo isti broj neiznuđenih grešaka koliko Đoković vinera.

U osmini finala Novak Đoković igra protiv boljeg iz duela Rišara Gaskea i Kevina Andersona a ukoliko uspešno preskoči i tu prepreku u četvrtfinalu bi trebalo da se sastane sa braniocem trofeja Rafaelom Nadalom što svi ljubitelji tenisa sa nestrpljenjem iščekuju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Carina
Saturday, 30.05.2015
17:04

I Djokara i Nadal imaju presmesan raspored do sad. Dovoljno da se uigraju i osete podlogu i da se ne umore, a onda kad dodje njihov mec, to ce biti vatromet, verovatno ce biti gledaniji mec od finala. Valjda ce Djole uspeti konacno da ga pobedi i osvoji taj Rolan Garos.

avatar
Barça el honor
Saturday, 30.05.2015
14:30

Samo napred Nole, sledeci korak ide. Do titule!