RG - Nole 'ispustio' Mareja, nastavak u subotu!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 05.06.2015.
20:36
Izvor: Sportske.net

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nalazio se na putu ka finalu Rolan Garosa ali je nakon izgubljenog trećeg seta i drame na startu četvrtog polufinale prekinuto a nastavak zakazan za subotu od 13 časova.

Beta/AP Photo/Christophe Ena
Beta/AP Photo/Christophe Ena

Povezane vesti

Drugo polufinale ovogodišnjeg Rolan Garosa u kojem su se sastali Novak Đoković i Endi Marej prekinuto je pri vođstvu srpskog tenisera od 2:1 i rezultatu 3:3 u četvrtom setu zbog nadolazeće oluje.

Mnogobrojna publika koja se u petak okupila na tribinama stadiona "Filip Šatrije" kako bi gledala okršaj Novaka Đokovića i Endija Mareja u polufinalu Rolan Garosa otišla je kućama iako nije saznala ko će u nedelju izaći na megdan Stenu Vavrinki.

Polufinalni okršaj Srbina i Britanca prekinut je pri vođstvu Novaka Đokovića 2:1 i rezultatu 3:3 u trećem setu pa ćemo nastavak drame gledati u subotu. Razlog za prekid meča nije bio mrak već oluja koja je zahvatila Pariz nekoliko momenata nakon što su teniseri napustili teren.

Sve što je publika mogla da vidi za sat i po vremena igre bilo je rutinsko odrađivanje posla najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića koji je Endija Mareja učinio statistom.

Uzbuđenje i rezultatska neizvesnost vraćeni su u meč tek nakon trećeg seta koji je Britanac dobio zahvaljujući nekoliko nestvarno dobrih poteza i podrške koju je u tim momentima kao gubitnik dobio od okupljene publike.

Rutina koju su ljubitelji tenisa u petak mogli da vide u igri Novaka Đokovića na startu meča zapravo je odraz nadmoći koju srpski teniser pokazuje u odnosu na rivale a koja čini da protivnici na terenu deluju inferiorno.

Već u šestom gemu prvog seta Srbin je stigao do prve brejk lopte koju nije materijalizovao, ali je zato nekoliko minuta kasnije drugu brejk loptu pretvorio u prednost koju je potom potvrdio u devetom gemu i tako poveo sa 1:0 u setovima.

Do prednosti od 2:0 Đoković je stigao znatno lakše a Marej se u jednom trenutku suočavao sa velikim poteškoćama pa mu je pretilo čišćenje. Na kraju je spasao dve brejk lopte u sedmom gemu pa je drugi deo igre završio sa tri osvojena gema.

Treći set bio je odličan pokazatelj da samo od Novaka Đokovića zavisi kako će izgledati odnos snaga na terenu jer je nervoza srpskog tenisera učinila da se Marej vrati u igru.

U šestom gemu trećeg seta Novak je propustio dve brejk lopte a "ispustio" je Mareja i u osmom gemu kada je pariska publika imala prilike da čuje nekoliko sočnih psovki revoltiranog Đokovića.

Nakon što je promenio reket i osvojio svoj servis gem, Novak je prebacio pritisak na protivnika koji se dobro snašao, a onda uz nekoliko neverovatnih poena na Đokovićev servis stigao do prve brejk lopte na meču u 11. gemu trećeg seta koju je uspeo da materijalizuje.

Nošen podrškom publike Endi Marej je uspeo da smanji prednost Novaka Đokovića i da okupljenim ljubiteljima tenisa ulije nadu da će prisustvovati maratonskom bi lako moglo da se ispostavi realnim imajući u vidu večerašnji prekid.

Na početku četvrtog seta Srbin je poveo sa 1:0 i imao 0:40 na servis Endija Mareja, ali je onda Britanac napravio seriju i preokrenuo na 1:2. Zahvaljujući instant ribrejku Đoković poravnava na 2:2 pa obojica uzimaju još po jedan gem na svoj servis pre no što je donesena odluka o prekidu meča.

Najbolji teniser sveta ispustio je protivnika i plasman u finale već danas a osnovni problem bio je u broju propuštenih brejk prilika. Đoković je od 16 brejk šansi iskoristio samo četiri, dok je Marej obe brejk lopte materijalizovao i tako se vratio u meč koji će biti nastavljen u subotu.

Od današnjeg prekida najviše će profitirati Sten Vavrinka koji će u nedelju naspram sebe imati fizički i psihički iscrpljenog rivala ali se i pored svega nadamo da će to biti Novak Đoković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

21 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Coleman
Friday, 05.06.2015
23:10

Novak osvaja RG, toliko od mene

avatar
Smak
Friday, 05.06.2015
22:19

Ajde, majstore, slomi ga sutra i reši u 4 seta.

avatar
Mesi G.O.A.T.
Friday, 05.06.2015
21:23

Novak pokazao mentalnu nestabilnost,dekoncetraciju.Dobar je igrač ali jednostavno ne zna privesti meč kraju,mislim da će Marej preokrenuti u ovom meču u ući u finale.

avatar
Friday, 05.06.2015
22:30

slazem se sa tobom u potpunost :D

avatar
Jurgen Klopp BVB
Saturday, 06.06.2015
14:13

Baš mi je drago što si zaradio velike pare na Mareju, ne znaš koliko. nEe moj Srbine. Marej je odran statistički, dva seta je osvojio samo na greške Noleta. Dovoljno govore i brejk lopte gde je 20:4 za Noleta. Pozdrav.

avatar
Marko Djordjevic 035
Saturday, 06.06.2015
14:12

Dobio si ... da isteras oci.

avatar
Jurgen Klopp BVB
Saturday, 06.06.2015
13:52

Čujemo se posle meča Federeroljubče, biće mi drago da Marej izgubi.

avatar
Jurgen Klopp BVB
Friday, 05.06.2015
23:23

Velika količina kompleksa na jednom mestu. nČuj ne zna da privede meč kraju, pa ne igra mu sa druge strane neki šklj igrač, već Marej u strašnoj formi. Možeš misliti što je izgubio set, iju kakvi ste vi ljudi, pa je li treba svaki meč da dobija 3:0. Strašno.

avatar
Mića Đurđev
Friday, 05.06.2015
21:01

Ništa ne kida živce ko ovo..

avatar
Komreolne
Friday, 05.06.2015
20:45

Po meni Murray igra vrlo lose a Novak jos losije.Sta je u pitanju fizicka sprema, zdravlje? U svakom slucaju ovaj prekid vise odgovara Novaku.U Parizu je i dalje lepo vreme nema oluje.

avatar
Dejan Markus
Saturday, 06.06.2015
01:33

to je po tebi,da si i jednom udario makar ping-pong lopticu,shvatio bi kakav tenis igraju obojica...

avatar
Komreolne
Saturday, 06.06.2015
14:42

Ako nemas da kazes nesto pametno i normalno zamolio bih te da ne komentarises.Kakve veze ima to sto si napisao sa mojim komentarom.

avatar
Barça el honor
Friday, 05.06.2015
20:44

Steta zbog prekida, mozda je to prvo polufinale koje se oduzilo: vavrinka- conga moglo ranije da pocne ako su znali da ce biti nevreme. Imao je Nole sansu da ga dotuce 3-0 i zavrsi posao,mnogo brejk lopti propustio cak i u 4. setu imao sansu da vodi. Publika kao i uvek kad vodi protiv njega bila, posebno pred kraj 3. seta kad se lomilo i tu je popustio pod pritiskom. Do sutra malo da se odmori,glava da se ohladi i pobeda ne dolazi u pitanje siguran sam. Nole do titule!

avatar
Marko Djordjevic 035
Friday, 05.06.2015
20:42

Samo polako, ovaj prekid ide u Novakovu korist. Ne znam koliko je ozbiljna ta povreda, tako da ce mu dobro doci odmor. Mogao je da sve zavrsi u tri seta, ali je sam vratio Mareja u zivot. Marej ce biti njegov najveci konkurent u narednim godinama, Federer je mator, Nadal zbog kolena nece igrati vise od sezonu-dve na ovom nivou, a trenutno ne moze Novaka ni na Garosu da dobije. Ovo moze da bude presudni turnir u Novakovoj karijeri. Ako ovo osvoji, verujem da moze da prestigne Federera po broju Gren Slemova.

avatar
Dejan Markus
Saturday, 06.06.2015
01:37

svi pricaju da Noletu vise odgovarao prekid a zaboravljaju da je Nole u cetvrtom setu u svakom gemu imao po minimum dve brejk lopte(0:40,15:40,15:40) a pritom svoje servise osvajao bez brejk lopti???

avatar
Komreolne
Saturday, 06.06.2015
14:33

Da ali postoji neki razlog u njegovom katastrofalnom padu i to ide prema porazu

avatar
Carina
Friday, 05.06.2015
20:40

Bome kako je krenuo ovaj 4. set rezultat je odlican kao i vreme za prekid. AJmo Djole, sabiranje veceras, sutra uzmes tri gema za redom i spremas se za finale LS i Vavrinku. Mnogo, mnogo propustenih brejk lopti, a i posle toliko godina na vrhunskom nivou i dalje utice na njega ponasanje publike, mora nekako ili da ih pridobije ili izignorise.

avatar
MUFC14
Friday, 05.06.2015
22:33

Mislim da mu nije toliki problem kolko Marejov stajanje pri servisu. Verovatno ga je to iznervirala izgubio koncentraciju i jos je Marej dobio na samopouzdanju, tako da je mozda bolje za Novaka ovaj prekid da moze da se smiri i pocne ispocetka

avatar
XL
Saturday, 06.06.2015
10:20

Po meni nije nikako, u trećem setu je drugi brejk visio za Novaka, imao je po 2,3 brejk lopte iz 2x a lagano je rešavao svoj servis, mislim da bi dobio 3-1 da se nije prekinuo meč

avatar
Mića Đurđev
Saturday, 06.06.2015
00:49

Koliko samo tu koncentracije treba da ignorišeš publiku, pogotovo ako ne navija za tebe..Jeste on mentalno najjači na svetu među teniserima, ali treba tu mnogo volje da se to prebrodi ako je to uopšte problem..Nadam se da će ga proći