RG - Neka se spremi šampion, Troicki 'počistio' Simona!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 27.05.2016.
20:36
Izvor: Sportske.net

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u osminu finala Otvorenog prvenstva Francuske pošto je u trećem kolu "počistio" domaćeg takmičara Žila Simona.

Beta/AP Photo/Andrew Medichini
Beta/AP Photo/Andrew Medichini

Povezane vesti

Sedmi međusobni susret između Viktora Troickog i Žila Simona koji je danas odigran u okviru trećeg kola Rolan Garosa pripao je srpskom teniseru. Prvi put u karijeri Viktor Troicki je uspeo da savlada Žila Simona, a današnji trijumf obezbedio mu je plasman u osminu finala Otvorenog prvenstva Francuske.

Viktor Troicki slavio je rezultatom 3:0 (6:4, 6:2, 6:2) u meču koji je trajao svega dva sata i dvanaest minuta, što je za mečeve ove dvojice tenisera prava sitnica!

Srpski teniser je odlično otvorio današnji duel sa Žilom Simonom napravivši brejk u prvom gemu, koji je potom potvrdio i poveo sa 2:0. Usledila je serija Francuza koji vezuje tri dobijena gema i vraća se u set.

Do kraja seta Viktor je imao još samo jednu brejk loptu koju je iskoristio i tako odveo čitav meč u željenom smeru, pošto se ispostavilo da je prvi set bio odlučujuć za ishod duela dvojice "maratonaca".

Manje od 40 minuta Srbinu je bilo dovoljno da drugi set reši u svoju korist, a u tom delu meča Troicki je napravio dva brejka, dok Simonu nije dozvolio da dođe do brejk lopte.

Sa dva brejka u prva tri gema trećeg seta Viktor Troicki je definitivno rešio pitanje pobednika, pa je do kraja samo priveo posao kraju sigurnim servisom, iako je bio u prilici da sve završi mnogo ranije ali nije iskoristio još dve brejk lopte do kojih je stigao u završnici meča.

Naredni protivnik Viktora Troickog u osmini finala Rolan Garosa biće Stanislas Vavrinka. Aktuelni šampion Otvorenog prvenstva Francuske dobio je u trećem kolu Žeremija Šardija u tri seta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Friday, 27.05.2016
22:29
avatar
lewa9
Friday, 27.05.2016
22:17

Bravo bre! U inat svima u prkos svemu! Pokazao si da imas lavlje srce! Srecno protiv Vavrinke!

avatar
äxwell
Friday, 27.05.2016
21:35

Ma bravo Viktore majstore...

avatar
Tomić: Lažna legenda
Friday, 27.05.2016
21:17

Svaka čast, odličan meč !

avatar
Nemanja Vidic No1.
Friday, 27.05.2016
21:16

Ajde da naleti na Noleta molim te