RG - Nadal bez milosti, na korak od 'La Decime'!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 09.06.2017.
20:14
Izvor: Sportske.net

Španski teniser Rafael Nadal lako je izašao na kraj sa Dominikom Timom u polufinalu drugog Grend slema sezone, pa će u nedelju imati priliku da osvoji svoj deseti trofej na Rolan Garosu.

Epa/Etienne Laurent
Epa/Etienne Laurent

Povezane vesti

Drugi polufinalni susret drugog Grend slema sezone nije bio ni upola uzbuljiv kao okršaj Mareja i Vavrinke, a za to je zaslužan Rafael Nadal koji je "počistio" Dominika Tima.

Španski teniser obezbedio je plasman u finale Rolan Garosa trijumfom nad Austrijancem u tri seta (6:3, 6:4, 6:0), što znači da će u nedelju igrati za svoju desetu titulu na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Ne treba trošiti previše reči na sedmi međusobni duel dvojice tenisera, Rafael Nadal je u potpunosti vladao terenom i ni u jednom trenutku nije dao Dominiku Timu nadu da može do trijumfa.

Nadalu je za plasman u finale Rolan Garosa bilo potrebno nešto više od dva sata, a Španac je protivniku prepustio samo sedam gemova. Na kraju je Dominik Tim u poslednjem setu iskusio sudbinu Novaka Đokovića kojeg je eliminisao u četvrtfinalu.

Rafael Nadal će u nedelju za trofej igrati protiv Stanislasa Vavrinke protiv kojeg ima skor 15-3.

"Kralj šljake" nikada nije izgubio finale Rolan Garosa i ukoliko ponovo bude slavio stići će do "La Decime" na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Finale Rolan Garosa biće 22 finale Gren Slemova za Španca čime iza sebe ostavlja Novaka Đokovića koji je odigrao jedno finale manje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Barkaidiot Killer!
Friday, 09.06.2017
21:43

Igra sa pola snage i sve gazi,Stan moze da ga dobije ako bude odigrao kao protiv Djokovica proslo finale cak i bolje imace velike sanse.

avatar
proyectant
Friday, 09.06.2017
23:11

Ne moze niko jednostavno da ga dobije. Razbija sve redom. Niko seta ne vidi. Varvinka ce da padne u 3 seta, ovo sto sam gledao je blizu ili mozda i najbolji njegov tenis u karijeri.

avatar
Manitu
Friday, 09.06.2017
23:17

Sta gazi, u tenisu se mnogo steluje.Rekao sam da ce osvojiti RG jos pre dva meseca.

avatar
Can Demir1
Friday, 09.06.2017
20:36

Momak je strašan pomešće i Wawrinku u tri seta. Kakav Igrač Veliki RAFA!