RG - Marej se opet izvukao! Dobio još jedan maratonski meč!

Autor: Darko Mitrović
sreda 25.05.2016.
18:30
Izvor: Sportske.net

Endi Marej se neočekivano muči na startu Rolan Garosa, ali za sada ne dozvoljava senzaciju! Opet je uspeo da napravi preokret i dobije meč posle pet setova!

Beta/AP Photo/Aaron Favila
Beta/AP Photo/Aaron Favila

Povezane vesti

Posle dramatične borbe sa Radekom Štepanekom u prvom kolu, kada je od 0:2 stigao do 3:2 i plasmana u drugo kolo, Endi Marej je i u narednoj rundi imao ogromnih, neočekivanih problema.

Njegov današnji rival bio je anonimni Francuz Matijas Burž, 164. na ATP listi, igrač kome je ovo prvo učešće na jednom Gren Slem turniru.

Međutim, on je uspeo da ozbiljno namuči drugog tenisera sveta, njihov duel je trajao tri sata i 38 minuta, ali je Marej ponovo uspeo da izađe kao pobednik - 3:2, po setovima 6:2, 2:6, 4:6, 6:2 i 6:3.

Tokom prvog i početkom drugog seta, kada je Marej vodio sa 6:2 i 2:0 ništa nije nagoveštavalo ovakav razvoj događaja, ali onda počinje Buržova neverovatna serija!

Dobio je narednih šest gemova do kraja drugog seta, a onda i prva dva gema u trećem setu! Marej je nakratko uspeo da tu seriju prekine, ali ne i da nadoknadi brejk prednosti koji je Burž zadržao do kraja ovog seta.

Ipak, više od toga nije mogao. U naredna dva seta sve je došlo na svoje mesto, Marej je uspeo da slomi otpor rivala, ali je veliko pitanje koliko će ova dva teška meča na samom startu turnira uticati na njegove naredne partije na Rolan Garosu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NIKE
Wednesday, 25.05.2016
19:22

Nema Mari šta tražiti na šljaci u Parizu. Novak vs Nadal - tko dobije to polufinale osvaja lako turnir.

avatar
Wednesday, 25.05.2016
18:34

Sa kakvim se sve protivnicima muci Marej.Ali i pored svega ocekujem ga u polufinalu ili finalu.Nole uzima RG.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Wednesday, 25.05.2016
20:27

Ma Murraya niakd ne treba odpisivati, kad je izgubio 2 set, vukao se ko da jedva diše, a posle od jednom smogao snagu za još 3 setova, ali sigurno će ostaviti danak ta dva meča.