RG - Marej 'preživeo' dvodnevni maraton sa Štepanekom

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 24.05.2016.
14:59
Izvor: Sportske.net

Drugi teniser sveta Endi Marej plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa pošto je na startu turnira, nakon dvodnevne borbe, okrenuo rezultat u duelu sa Radekom Štepanekom.

Beta/AP Photo/Michel Euler
Beta/AP Photo/Michel Euler

Povezane vesti

Jako blizu bio je Radek Štepanek senzaciji u prvom kolu Rolan Garosa, ali je Čeh na kraju položio oružje pred drugim teniserom sveta i drugim nosiocem na turniru Endijem Marejem.

Britanac je u maratonskom meču koji je trajao tri sata i 46 minuta, a protegao se na dva dana, slavio rezultatom 3:0 (3:6, 3:6, 6:0, 6:3, 7:5) i plasirao se u drugo kolo.

Prva tri seta Marej i Štepanek su odigrali u ponedeljak, a meč je potom prekinut pri vođstvu Britnaca od 4:1 u četvrtom setu.

Mogao je Radek Štepanek da se vrati u četvrti set jer je u sedmom gemu imao dve brejk lopte, a kako ih nije iskoristio, Marej je uspeo da poravna rezultat na 2:2 i meč odvede u peti set.

Po jednu neiskorišćenu brejk loptu imali su Endi Marej i Radek Štepanek u petom setu do 11. gema kada Britanac konačno uspeva da slomi otpor upornog Čeha i oduzme mu servis, što je bilo presudno za konačan trijumf.

Britanski teniser je na taj način kompletirao potpuni preokret i od 0:2 uspeo da se domogne trijumfa pa će u drugom kolu igrati protiv Francuza Matijasa Borgea.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke