RG - Lajović ubedljiv, Raonić eliminisao Tipsu

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 23.05.2016.
15:46
Izvor: Sportske.net

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa nakon trijumfa nad Amerikancem Denisom Kudlom, dok je Janko Tipsarević eliminisan od strane Miloša Raonića.

Beta/AP Photo/Osama Faisal
Beta/AP Photo/Osama Faisal

Povezane vesti

Drugog takmičarskog dana na Otvorenom prvenstvu Francuske na teren su izašli srpski teniseri čiji su mečevi bili zakazani za nedelju, ali su odloženi zbog lošeg vremena u Parizu.

Srpski teniseri Dušan Lajović i Janko Tipsarević završili su svoje mečeve prvog kola gotovo u istom trenutku a učinak je bio polovičan.

Janko Tipsarević je u duelu sa favorizovanim Milošem Raonićem poražen rezultatom 3:0 (6:3, 6:2, 7:6) u meču koji je trajao dva sata i deset minuta.

Crnogorac sa kanadskim pasošem nije dao šansu Janku Tipsareviću iako je srpski teniser u trećem setu napravio jedan brejk i produžio Raonićev ostanak na terenu za dodatnih dvadesetak minuta.

Miloš Raonić će u drugom kolu Rolan Garosa igrati protiv boljeg iz duela Kukuškin - Manarino.

Prvu pobedu srpskom tenisu na ovosezonskom Rolan Garosu doneo je Dušan Lajović koji je u prvom kolu počistio Amerikanca Denisa Kudlu.

Srpski teniser slavio je sa 3:0 (6:4, 6:3, 6:3) u meču koji je trajao 103 minuta, a valja istaći da je Lajović u trećem setu gubio sa 3:0 i serijom od šest dobijenih gemova završio posao u prvom kolu.

Naredni protivnik Dušana Lajovića na Rolan Garosu biće bolji iz duela Grigor Dimitrov - Viktor Troicki, tako da postoji šansa da u drugom kolu gledamo srpski derbi.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke