RG - Anin kraj u polufinalu!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 04.06.2015.
17:01
Izvor: Sportske.net

Ana Ivanović nije mogla više od polufinala na ovogodišnjem Rolan Garosu pošto je od nje danas bila bolja Lusi Safarova sa 2:0 po setovima (7:5 i 7:5).

Beta/AP Photo/Christophe Ena
Beta/AP Photo/Christophe Ena

Povezane vesti

Srpska teniserka iako je bila bolje plasirana pre ovog turnira od Čehinje nije bila favoritkinja imajući u vidu da Lusi Safarova nije izgubila niti jedan set do ovog meča.

Tako je i nakon ovog, Safarova je slavila rezultatom 2:0 protiv Ane Ivanović, sedmog nosioca na ovom turniru, a po setovima je bilo 7:5 i 7:5.


Ana je sjajno krenula u meč, povela veoma brzo sa 4:1 i propustila dve brejk prilike da povede sa 5:1. Ispostavilo se da je taj 6. gem prvog seta možda bio i ključan za ceo meč. Lusi ga je dobila nakon velike borbe, zatim sustigla Anu do 5:5, dobila i preostala dva gema u prvom setu.

Sve joj je tada polazilo od ruke za razliku od naše Ane Ivanović koja je sve više grešila. Ritern koji je bio sjajan u prvim gemovima seta je potpuno zakazao, a ni ostali Anini udarci nisu bili kao u prethodna tri meča koje je igrala naša teniserka na ovom turniru.

Drugi set je bio samo nastavak prvog, iako je Ana prekinula za kratko seriju Safarove. Treći gem je bio presudan ovog puta, Safarova je uzela brejk Ani za 2:1 i tu prednost održavala do samog kraja.

Najzanimljiviji gem bio je 10. u ovom setu, servirala je za pobedu Lusi Safarova, imala je i meč loptu za prolazak u finale, ali se očigledno uplašila, dozvolila neubedljivoj Ani čak četiri brejk lopte, a iz četvrte je naša teniserka i uspela da napravi brejk i izjednači na 5:5.

Ipak, u narednom nije uspela da sačuva svoj servis, ponovo je brejk napravila Lusi Safarova, a u sledećem je bez problema dobila gem na svoj servis i da na taj način donese Češkoj još jedno gren slem finale.

Dakle, Lusi Safarova, moramo priznati, zasluženo ide u finale Rolan Garosa gde će čekati pobednicu duela Serene Vilijams i Timee Baščinski.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Komreolne
Thursday, 04.06.2015
18:21

Trenutna inspiracija i htenje da se impresionira novi decko.U svakom slucaju veliki je uspeh biti u polufinalu RG samo sto bi Ana mogla i dalje kad bi bila posvecena kao Novak.Mi smo navijali da uzme drugi GS ali daleko,daleko

avatar
Gianluigi Buffon
Thursday, 04.06.2015
20:29

Сви би волели да га је узела али, истини за вољу, Серени нико није ни до колена. Помела би и Ану као што ће Сафарову.

avatar
Barça el honor
Thursday, 04.06.2015
17:08

Zasluzeno je pobedila safarova, ana nije smela da propusti onih 5-2 u prvom setu,to je odlucilo.U drugom setu nije iskoristila neke brejk lopte,dosta je gresila. U svakom slucaju ana moze biti zadovoljna RG, posle dugo vremena gledali smo staru anu.

avatar
Gianluigi Buffon
Thursday, 04.06.2015
20:30

Коначно се труди на терену. Може она и боље само ако буде била посвећена терену а не ван њега као у протеколом периоду.