Rafa bez sombrera, Kveri osvojio Akapulko!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 05.03.2017.
11:06
Izvor: Sportske.net

Amerikanac Sem Kveri napravio je svojevrsno iznenađenje u finalu turnira u Akapulku, pošto je u dva seta savladao Rafaela Nadala i osvojio trofej.

Epa/Jose Mendez
Epa/Jose Mendez

Povezane vesti

Eliminacija Novaka Đokovića u četvrtfinalu turnira u Akapulku otvorila je Rafaelu Nadalu put ka trofeju ali je na kraju Španac izvisio za sombrero koji završava na glavi osvajača turnira.

Amerikanac je do prve pobede u međusobnim duelima sa Rafaelom Nadalom stigao posle sat i 36 minuta igre, pošto je slavio sa 2:0 (6:3, 7:6).

Jedan brejk u prvom setu, napravljen u osmom gemu, bio je dovoljan Semu Kveriju da stekne značajnu prednost.

Španac je u drugom setu imao šest brejk lopti, od čega pet u osmom gemu, a kako nijednu nije uspeo da materijalizuje otišlo se u taj-brejk.

Sem Kveri je iskoristio svoju prednost na servisu i nije dozvoli Nadalu da dođe ni do jednog mini-brejka, ali je zato Špancu dva puta oduzeo servis u "nadoknadi" pa je dosta lako dobio taj-brejk i osvojio trofej.

Svoju najznačajniju titulu u karijeri Sem Kveri je osvojio zahvaljujući sjajnom servisu i 19 asova koje je napravio tokom sat i po igre, čime je Rafu Nadala sprečio da stigne do sedamdesetog trofeja.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke