Putin ljut na svoje zbog slučaja "Šarapova"

Autor: Beta Beta
sreda 16.03.2016.
18:07
Izvor: Beta

Veliki broj ruskih takmičara su bili pozitivni na meldonijum, Putin zbog toga krivi ruske zvaničnike.

BETA/AP Photo/RIA Novosti, Alexei Druzhinin, Pool, file
BETA/AP Photo/RIA Novosti, Alexei Druzhinin, Pool, file

Povezane vesti

Ruski predsednik Vladimir Putin okrivio je danas ruske sportske zvaničnike da su pogrešno procenili "hitnost situacije" i nisu na vreme upozorili sportiste na zabranu upotrebe leka meldonijum, koji je Svetska antidoping agencija WADA uvrstila na spisak zabranjenih supstanci.

"Jasno je da su naši sportski zvaničnici pogrešno procenili hitnost situacije", rekao je Putin na sastanku ruske vlade i dodao da ruski spisak zabranjenih susptanci nije izmenjen niti su sportisti bili obavešteni o tome.

Putin je dodao da je trebalo reagovati na vreme i pozvao vladu da ojača borbu protiv upotrebe zabranjenih proizvoda.

Do sada je 100 sportista bilo pozitivno na meldonijum, otkako je ta susptanca 1. januara stavljena na listu zabranjenih proizvoda.

Od 14 sportista koji su uzimali meldonijum, a čija u imena objavljena, njih 10 je iz Rusije, a najpoznatija je teniserka Marija Šarapova koja je nedavno priznala da je iz zdravstvenih razloga uzimala meldonijum.

Meldonijum se koristi kod bolesti srca i utvrđeno je da povećava izdržljivost, poboljšava oporavak, štiti od stresa i da poboljšava rad centralnog nervnog sistema. Zabranjen je u SAD, a može se kupiti u Rusiji, Ukrajini, Moldaviji, Belorusiji, Azerbejdžanu i Jermeniji.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke