Prva reakcija Šarapove posle današnje suspenzije!

Autor: Darko Mitrović
sreda 08.06.2016.
18:26
Izvor: Sportske.net

Nekada najbolja teniserjka sveta oglasila se otvorenim pismom na Fejsbuku, povodom današnje odluke ITF-ovog tribunala da je suspenduje na dve godine zbog korišćenja doping sredstava.

BETA/AP Photo/Wong Maye-E
BETA/AP Photo/Wong Maye-E

Povezane vesti

Kazna je, svakako, oštra, ali se popularna Maša ne predaje. Najavila je žalbu, uz podsećanje da je i današnja odluka suda potvrdila da ona nije imala nikakvu nameru da korist doping sredstva.

Da jeste, kazna bi biila još drastičnija.

Ona se nedugo posle objavljivanja odluke o suspenziji oglasila na Fejsbuku, a njeno pismo tim povodom prenosimo u celini.

''Svojom današnjom odlukom o dvogodišnjoj suspenziji, ITF-ov sud je jednoglasno potvrdio da ono što sam uradila nije biilo namerno. Utvrđeno je da ja nisam tražila pomoć od svog doktora radi dobinanja doping supstance.

ITF je potrošio dosta vremena pokušavajući da dokaže da sam namerno prekršila anti-doping pravila, a sud je utvrdio da nisam. Treba da znate da je ITF tražio od suda da me suspenduje na četiri godine, što je predviđeno za namerno kršenje pravila, ali sud je odbacio takav stav ITF-a.

Iako je sud pravilno zaključio da nisam namerno prekršila pravila o anti-dopingu, ja ne mogu da prihvatim  nepravedno oštru kaznu od dve godine suspenzije.

Sud, čiji su članovi izabrani od strane ITF, složili su se da ja nisam ništa namerno pogrešila, ali ipak traže da mi se na dve godine zabrani učešće na teniskim takmičenjima. Ja ću se odmah žaliti na ovu odluku, i to Sudu za sportsku arbitražu.

Nedostaje mi da igram tenis i nedostaju mi moji neverovatninavijači koji su najbolji i najodaniji navijači na svetu.

Pročitala sam vaša pisma. Pročitala sam i vaše postove na društvenim mrežama i vaša ljubav i podrška mi veoma znači u ovim teškim danima.

Nadam se da će se potvrditi ono u šta verujem da je ispravno i zbog toga ću se boriti da se vratim na teniske terene u najkraćem mogućem roku.

S ljubavlju, Marija.

PS: Moj advokat je pripremio kratak izveštaj o tome kako ITF proces funkcioniše, pa mislim da ću to preneti i mojim fanovima da i vi budete upoznati na šta se odnose pravila ITF-a''

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke