Predsednik ruskog saveza kažnjen jer je sestre Vilijams nazvao 'braćom'

Autor: Beta Beta
subota 18.10.2014.
16:24
Izvor: Beta

Predsednik Ruskog teniskog saveza napravio je neverovatno neprofesionalni gaf, nazvavši sestre Vilijams 'braćom'.

Beta/AP Photo/Vincent Thian
Beta/AP Photo/Vincent Thian

Povezane vesti

ženska teniska asocijacija (WTA) kaznila je novčanom kaznom od 15.000 dolara i jednogodišnjim isključenjem iz turnira predsednika Teniskog saveza Rusije Šamila Tarpišceva zbog "uvredljivih" reči izgovorenih na račun sestara Venus i Serene Vilijams, koje je nazvao "braćom".

"Izjave Šamila Tarpiščeva na ruskoj televiziji o dve najveće sportiskinje u istoriji ženskog tenisa su uvredljive, degradirajuće i nemaju mesta u našem sportu", izjavila je izvršna direktorka WTA Stejsi Alaster u saopštenju.

U nedavnoj noćnoj emisiji na ruskoj televiziji voditelj je naveo Tarpišceva da kaže da je Šarapova igrala sa jednim od "braće Vilijams".

WTA takođe traži da on više ne bude predsednik Kupa Kremlja koji je upravo u toku u Moskvi i završava se sutra.

Ruska teniska federacija danas je izdala saopštenje u kome je Tarpišcev izrazio žaljenje za lošu interpretaciju njegovih reči.

"Žalim zbog šale koja je izvučena iz konteksta pri prevodu na engleski i koja je privukla toliku pažnju. Ništa od onog što je rečeno na televiziji nije bilo zlonamerno", napisao je Tarpiščev u saopštenju i izjavio da su Serena i Venus izvanredne sportiskinje bez premca, i da su oličenje snage i izdržljivosti.

Ruski ministar sporta Vitalij Mutko rekao je za ItarTas da žali što je Tarpiščev napravio taj komentar i da je njegova suspenzija "neprijatna činjenica" ali i nagovestio da će možda tražiti da se kazna ublaži.

Tarpiščev predsedva Kupom Kremlja, jedinim WTA turnirom koji se odigrava u Rusiji, 18 godina koliko se taj turnir organizuje u Rusiji i član je Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke