Potvrđeno - Novak umoran, ne igra za Srbiju!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 07.09.2014.
18:02
Izvor: Sportske.net

Dejvis Kup reprezentacija Srbije biće značajno oslabljena u Indiji, u predstojećem duelu protiv domaće selekcije.

Beta/AP Photo/Darron Cummings
Beta/AP Photo/Darron Cummings

Povezane vesti

Podsetimo, naš nacionalni tim je već doputovao u Bangalor, bez Novaka Đokovića, a selektor Bogdan Obradović je novinarima danas potvrdio i da najbolji teniser sveta neće ni doći u Indiju.

Kao razlog, Obradović je naveo Đokovićev veliki umor od napora na US Openu, dug put koji bi ga očekivao do Indije, ali i veliku vlažnost vazduha i teške uslove za igru u Indiji.

''Naš najbolji i prvi teniser planete Novak Đoković definitivno neće doći u Indiju. Najveći razlog je umor. Novak je imao izuzetno naporan deo sezone i potreban mu je predah, a putovanje u Indiju iziskuje ogromne napore, ne samo po pitanju putovanja, dolaska sa jednog na drugi kraj planete, iz Njujorka u Bangalore, već i teške uslove za igru ovde, visoka vlažnost i velika nadmorska visina. Novak veruje u pobedu našeg tima i svim srcem je uz nas'', rekao je selektor NIS Dejvis kup tima Srbije Bogdan Obradović.


Podsetimo, Đoković je sinoć eliminisan u polufinalu US Opena od Japanca Keija Nišikorija, a Srbiju će, posle njegovog odustajanja, u Indiji predstavljati Dušan Lajović, Ilija Bozoljac, Filip Krajinović i Nenad Zimonjić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke