Potvrđeno - Federer propušta Grend Slem posle 16 godina!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 19.05.2016.
18:01
Izvor: Sportske.net

Švajcarski teniser u četvrtak je potvrdio da će propustiti predstojeći Rolan Garos čime će Federer prekinuti impozantan niz od 65 uzastopnih nastupa na Grend Slem turnirima.

Beta/AP Photo/Lynne Sladky
Beta/AP Photo/Lynne Sladky

Povezane vesti

Deceniju i po nakon što je prvi put zaigrao na jednom turniru iz Grend Slem kategorije Rodžer Federer je zbog povrede morao da se povuče sa Rolan Garosa.

Švajcarac je nanizao 65 nastupa na Grend Slem turnirima, ali je zbog povrede morao da odustane od Rolan Garosa što je potvrdio u zvaničnom saopštenju.

"Žao mi je što moram da saopštim da sam doneo odluku o povlačenju sa ovogodišnjeg Rolan Garosa. Postepeno sam napredovao u formi ali se još uvek ne osećam 100% spremnim zbog čega ne želim da rizikujem" napisao je Federer.

Bivši prvi reket sveta u poslednje vreme ima dosta problema sa povredama zbog čega je odustao sa Mastersa u Madridu, a u Rimu je eliminisan već u trećem kolu.

Najbolje rezultate u tekućoj sezoni Rodžer Federer je napravio turniru u Brizbejnu i na Australijan Openu ali u oba slučaja nije uspeo da se domogne trofeja.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dzone
Friday, 20.05.2016
11:47

Vreme je za penziju torima.

avatar
ProudKnight
Thursday, 19.05.2016
18:24

Kapa dole za sve što je uradio u karijeri. Definitivno je najveći teniser ikada, a nama ostaje da se nadamo, da će ga naš Nole, skinuti s trona. Ipak, smatram da je njegovo tijelo u ovim godinama, sve podložnije povredama i da bi mu možda najbolje bilo, da se povuče na kraju sezone.

avatar
Манда
Thursday, 19.05.2016
21:45

Како је чудно када се за неког ко има 34 или слично, каже да је матор. Али напори професионалних спортиста су такви да велики број њих заврши као полу богаљи или горе. Зато мислим да ипак треба ускоро да се повуче. Исто важи и за Новака када дође у те године. Која је сврха рекорда, ако нећеш моћи да ходаш нормално пре 40-те.

avatar
Alexander Stonsky
Thursday, 19.05.2016
18:08

Da se uskoro vratis jos jaci majstore !

avatar
S-I-M-K-E_
Thursday, 19.05.2016
18:05

Posle 16 godina propusta gren slem,nevjerovatan podatak.