Poraz Krajinovića, Troicki "spasio" dan!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 19.01.2015.
11:05
Izvor: Sportske.net, Beta

Nakon poraza Ane Ivanović i Bojane Jovanovski, poražen je i Filip Krajinović, ali je Viktor Troicki nastavio sa sjajnim partijama ove sezone pobedivši Veselog rezultatom 3:1 (6:3, 3:6, 6:2, 6:3).

Beta/AP Photo/Rick Rycroft
Beta/AP Photo/Rick Rycroft

Povezane vesti

Viktor Troicki nastavlja da igra sjajno na početku ove sezone.

Nakon osvojene titule u Sidneju, Viktor Troicki prošao je i u drugo kolo Australian Opena pobedom nad mladim Jirijem Veselim, trenutno 39. na ATP listi.

Bio je nezadovoljan žrebom mladi Čeh zbog činjenice da je dobio Viktora Troickog za protivnika u prvom kolu, a ispostavilo se da je to bilo opravdano.

Viktor je uz jedan brejk koji je napravio na početku meča osvojio prvi set sačuvavši svoj servis do samog kraja, ali je posustao u drugom kada je Veseli uspeo da u pretposlednjem gemu uzme brejk i izjednači rezultat u setovima.

Ipak, naš teniser se trgnuo i vratio u meč na pravi način, sa dva brejka u trećem i jednim brejkom u četvrtom setu bez ijednog izgubljenog gema na svoj servis, pa je na kraju zasluženo slavio.

Srpski teniser Filip Krajinović završio je učešće na Otvorenom prvenstvu Australije, pošto je danas u prvom kolu izgubio od domaćeg tenisera Sema Grota sa 3:0 (6:3, 7:6, 6:4).

Filip Krajinovic

Meč Krajinovića, 97. tenisera sveta, i Grota, 82. na ATP listi, trajao je sat i 54 minuta tokom kojih su odigrali tri gotovo identična seta.

U prvom setu se igralo gem za gem, nijedan teniser nije imao priliku za brejk sve do osmog gema. Tada je Grot iskoristio treću brejk priliku i poveo sa 5:3. Srpski teniser je u narednom gemu mogao da uzvrati istom merom, ali nije uspeo pa je Australijanac poveo sa 1:0.

Sličan scenario viđen je i u drugom setu. Ponovo su teniseri držali svoj servis, nije bilo brejk prilika, pa je taj deo igre rešen u taj-brejku.

Grot je bolje odigrao taj-brejk i poveo vrlo brzo sa 6:1. Krajinović je uspeo da spasi tri set lopte, ali ne i četvrtu, pa je Australijanac stigao po velike prednosti od 2:0 u setovima.

Potpuno ista priča vidjena je i u trećem setu. Teniseri su držali svoj servis, sve do desetog gema kada je Australijanac ponovo bio uspešniji. Grot, 82. teniser na ATP listi, napravio je još jedan brejk, koji ga je odveo u drugo kolo Australijan opena.

Grot će u narednoj rundi igrati protiv pobednika meča izmedju sunarodnika Tanasija Kokinakisa i Litvanca Ernesta Kulbisa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke