Polufinale US Opena je repriza Rodžers kupa! Sećate se epiloga?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 08.09.2016.
10:33
Izvor: Sportske.net

Prošlo je tek mesec i po od tada, niste valjda zaboravili?

Beta/Nathan Denette/The Canadian Press via AP
Beta/Nathan Denette/The Canadian Press via AP

Povezane vesti

Kako smo objavili nešto ranije, posle nošaćnjih mečeva na US Openu, imamo oba polufinalna para. To su: Novak Đoković - Gael Monfis i Kei Nišikori - Stanislas Vavrinka.

Ako vam ovakvo polufinale izgleda poznato, podsetićemo vas da smo iste rivale gledali i u polufinalu Rodžers kupa u Torontu, krajem jula, a uoči Olimpijskih igara u Riju.

Naravno, sada je posebno zanimljivo da se podsetimo i rezultata tih mečeva.

Za razliku od US Opena, igralo se u dva dobijena seta, ali Gael Monfis nije uspeo da ozbiljnije pripreti Novaku u tom polufinalu. Đoković je taj meč dobio sa 6:3 i 6:2 i rutinski se plasirao u finale.

Drugi polufinalni duel bio je neizvestan samo tokom prvog seta koji je Nišikori dobio u taj brejku sa 7:6 (8:6), posle čega je Vavrinkin nivo igre znatno pao, pa je Japanac drugi set dobio sa ubedljivih 6:1.

I onda, finale Đoković - Nišikori, koje bismo mogli da gledamo i u Njujorku.

Novak je ponovo trijumfovao bez izgubljenog seta, sa 2:0, po setovima 6:3 i 7:5, osvojio titulu i u sjajnom raspoloženju otputovao u Rio.

Svi odlično znate šta se potom izdešavalo na Olimpijskim igrama, ali što je najvažnije, Đoković ponovo ulazi u pravu formu, pa se nadamo njegovoj novoj Gren Slem tituli.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
AfricaLoF
Thursday, 08.09.2016
12:06

Favorit je ali Gael igra odlicno na ovom turniru. Uobicajeno je za njega da oscilira. Sto ce verujem Djokovic iskoristiti. Zao mi je sto Monfis ne moze ovako igrati konstantno, jer poseduje ogroman teniski talenat. Bio bi sigurno medju cetiri najbolja tenisera. Ali on ce vec na narednom turniru izgubiti rano. Tako je tokom cele karijere. Djokovic ima otvoren put ka tituli. Kada bi u finalu igrao protiv Niskorija jos, bilo bi savrseno. Vise mu odgovara u odnosu na Vavrinku.

avatar
ATLEICO-CHELSEA LIFE
Thursday, 08.09.2016
11:34

Dobice novak 3:1 ( 6:3 7:5 6;7 6:3) pa u finalu ce igrati s wawrinkom

avatar
Thursday, 08.09.2016
10:37

Nole, samo oprezno sa Gaelom, decko jos nijedan set nije izgubio do sada...