Podloga u Riju po Noletovoj meri!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 05.02.2015.
10:48
Izvor: Sportske.net

Međunarodna teniska federacija donela je odluku da se mečevi na Olimpijskom igrama u Rio de Žaneiru igraju na tvrdoj betonskoj podlozi.

Beta/AP Photo/Andy Brownbill
Beta/AP Photo/Andy Brownbill

Povezane vesti

Najbolji teniser sveta Novak Đoković zadovoljno će dočekati odluku koju je u sredu donela Međunarodna teniska federacija.

To telo odlučilo je da se mečevi na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru igraju na tvrdoj betonskoj podlozi na kojoj je Đoković pre samo nekoliko dana osvojio Australijan open.

Teniski mečevi na prethodnim OI u Londonu bili su igrani na travnatoj podlozi i tada je zlatnu medalju osvojio Endi Marej, dok je naš Novak Đoković ostao bez odličja pošto je izgubio meč za bronzanu medalju.

Ako je suditi po broju Novakovih Grend slem titula osvojenih na tvdoj betonskoj podlozi (6/8), jasno je da Srbin spada među prve favorite za zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Podsećamo da je najbolji teniser sveta jedinu medalju na Olimpijskim igrama osvojio 2008. godine u Pekingu kada je u meču za bronzanu medalju savladao Amerikanca Džejmsa Blejka.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke