Pet Keš udario na Federera! Rodžerovo ''legalno varanje''!?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 30.01.2017.
17:38
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Dan posle impresivnog trijumfa Rodžera Federera na Australijan Openu, pokrenuta je nova tema koja bi mogla da baci senku na 18. Gren Slem trofej švajcarskog tenisera.

Beta/AP Photo/Kin Cheung
Beta/AP Photo/Kin Cheung

Povezane vesti

Ako ste propustili, Rodžer Federer je juče u pet setova savladao Rafaela Nadala i osvojio Australijan Open, ali posle brojnih čestitki koje je Švajcarac dobio zbog trijumfalnog nastupa u Melburnu, usledile su i prve javne kritike na njegov račun.

Naime, proslavljeni australijski teniser Pet Keš je u izjavi za BBC akcenat stavio na medicinski tajm-aut koji je Federer zatražio na kraju četvrtog seta, kada je Nadal bio u velikom naletu i kada je uspeo da izjednači na 2:2 u setovima.

--

--

Neposredno pre toga, tokom četvrtog seta, Federer je na terenu delovao sve nesigurnije, sve više je grešio, što je Španac iskoristio i meč uveo u peti, odlučujući set.

Doduše, ni posle pauze Federer nije zaigrao bolje. Nadal je i na startu petog seta stekao brejk prednosti, ali je zatim Federer povratio koncentraciju i energiju i napravio preokret do kraja meča za istorijski trijumf u Melburnu.

Ipak, Pet Keš smatra da pauza koju je zatražio Federer nije bila fer potez.

''Ne možeš da prekineš maraton samo zato što si se umorio. To je pogrešno, jednostavno je pogrešno. To je varanje i to 'legalno varanje', ali bez obzira na to, nije u redu'', smatra Keš.

Rafael Nadal posle meča nije želeo da komentariše ovaj postupak svog rivala, a Federer je našao opravdanje za svoj postupak, iako je u četvrtfinalu bio ''ljut kao ris'' kada je Kei Nišikori u petom setu zatražio medicinski tajm-aut (snimak u prilogu).

''Ne znam o čemu on priča, ja sam poslednji koji koristi medicinski tajm-aut. Jednostavno, rekao sam sebi da postoje pravila i da ona mogu da se koriste.

Naravno, ne treba ni da se zloupotrebljavaju, ali za 20 godina sam pokazao da to ne činim'',
poručio je Federer, koji je i u polufinalu protiv Vavrinke tražio medicinski tajm-aut.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Čeki
Wednesday, 01.02.2017
19:00

Ovo nije u redu bunis se u jednom trenutku a u drugom se pravdas jer ti odgovaramo. Uvek je pricao kako vetar duva.

avatar
Komreolne
Wednesday, 01.02.2017
00:21

Pravila su pravila i kraj price.Federer je trebao biti kaznjen u prothodnom mecu.

avatar
Samo Barsa1
Monday, 30.01.2017
19:11

Postujem ga kao igraca, mozda i jeste najbolji ikad, ali kao covjeka nikad ga necu postovat, mnogo je ljubomoran i pokvaren, njega najvise vole nase komsije jer ne vole naseg Novaka.

avatar
Tuesday, 31.01.2017
15:31

Njega svi vole, cak i u Srbiji

avatar
Samo Barsa1
Tuesday, 31.01.2017
20:09

Svako ko je iz Srbije mora vise cjenit Novaka nego federera, ti verovatno nisi uspjeo u zivotu pa zato ne volis Novaka,, uspjeh se ne prasta.

avatar
Radovan Filipovic
Tuesday, 31.01.2017
15:46

Pa i Novak je tražio medicinski tajm aut u finalu US opena protiv Vavrinke. Isto zbog umora/povrede, a već je izgubio meč, nešto 2:5 u 4. setu.

avatar
HVALA TI, RONALDINJO
Monday, 30.01.2017
18:55

Ako je to po pravilima i ako je dozvoljeno, svakako je bolje da ga trazi nego da preda mec jer tenis nije maraton i daleko je od jednolicnog i jednolinijskog trcanja. Novak ga je zatrazio u finalu Flesing Medousa i dobio, a pritom cak i nije imao pravo na njega...

avatar
Samo Barsa1
Monday, 30.01.2017
19:11
avatar
HVALA TI, RONALDINJO
Monday, 30.01.2017
19:14