Pepe Imaz o Đokovićima i Bekeru - ''Pobedi me, ja te volim'' nije njegova filozofija!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 12.12.2016.
13:58
Izvor: Sportske.net

Sve popularniji član tima Novaka Đokovića u najnovijem intervjuu prokomentarisao spekulacije o sukobu sa Borisom Bekerom, ali i otkrio čemu zapravo uči Novaka i kako se upoznao sa doskora najboljim teniserom sveta.

Beta/AP Photo/Michel Euler
Beta/AP Photo/Michel Euler

Povezane vesti

Sve primetnija pojava Pepea Imaza u trenerskom timu Novaka Đokovića, a koja se nekako poklopila sa padom našeg najboljeg tenisera na drugo mesto ATP liste, kod mnogih Noletovih navijača je izazvala negativnu reakciju.

Filozofija ''mir i ljubav'' koju je Imaz preneo na Novaka, a prethodno i na njegovog brata Marka često se u brojnim komentarima ističe kao jedan od glavnih uzroka što Đoković u poslednje vreme ne igra onako kako smo godinama navikli od njega.

I kada se očekivalo da će baš Imaz ''platiti ceh'', Novak je odlučio da prekine saradnju sa Borisom Bekerom, pa se stiče utisak da Španac jača svoj uticaj u Novakovom štabu.

Ipak, u izjavi za španski ''El Mundo'', Imaz odbacuje spekulacije o svom sukobu sa Bekerom.

''Dobro znam ko je Boris, bilo mi je zadovoljstvo da radim sa njim, za mene je bio pravi dar da budem sa njim. A ako je Novak lično doneo ovu odluku, ko sam ja da mu govorim bilo šta. Moj odnos sa njim je bio veoma harmoničan. Borisa vidim kao dobro ljudsko biće, on je fantastičan'', govori Imaz u skladu sa svojom filozofijom.

On je ponovio da je Novaka upoznao zahvaljujući saradnji sa njegovim bratom Markom, koga je navodno izvukao iz depresije.

''Marko je hteo da bude profesionalac, da dostigne Novaka, ali je pao u depresiju i dve godine se borio s njom. Došao je kod mene na emocionalni rad i posle samo pet dana je osetio veliku promenu. Novak se zainteresovao za sve ovo, a kako je on osoba koja voli da uči, izuzetno je strastven i pun poštovanja, upoznali smo se i nastavili da sarađujemo'',
objašnjava Imaz.

Ponekad u poslednje vreme Novak na terenu deluje nekako ravnodušno, ali Imaz odbacuje kritike da je to posledica njegovog uticaja.

''Ne radi se ovde o sedenju u 'lotos položaju' i slanju poruke rivalu: 'Pobedi me, ja te volim'. Ako ste strastveni prema tenisu i udarate lopticu sa ciljem da je protivnik ne vrati, ali uz dužno poštovanje prema rivalu, a ne uz autodestrukciju'',
ističe Imaz.

On je svoj uticaj na Novaka uporedio sa jednim ilustrativnim primerom.

''Zamislite dvoje ljudi koji ulaze u kuću i jedan od njih ima zapušen nos i trenutno ne može da oseća mirise. 'Danas imamo piletinu', kaže drugi, ali ovaj koji ima zapušen nos, ne veruje mu.

Ja sada 'osećam mirise', ne u potpunosti, ali generalno osećam stvari koje nisam osećao ranije',
kaže Imaz.

On je takođe dodao i da ''ima razumevanje'' za situacije kada se Novak iznervira na terenu i polomi reket.

''Kada je telo neupotrebljivo, potrebno je da se na neki način povratite. Niko nije savršen, i meni se dešavaju neke stvari koje mi se ne dopadaju'',
zaključio je Pepe Imaz.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
goranpijetlovic
Tuesday, 13.12.2016
13:07

Izgleda da mu se tu neko pošteno pos*ao u mozak. Samo se mani te budale, da budeš opet onaj pravi!!!

avatar
prike
Monday, 12.12.2016
16:06

Леле, леле, па овај нема намере да оде. Е Ноле, Ноле, средио ти брата, а и ти си на добром путу.

avatar
Monday, 12.12.2016
15:13

Sve popularniji?