Peking: Troicki u glavnom žrebu, bez Krajinovića

Autor: Đorđe Đokić
subota 27.09.2014.
14:31
Izvor: Sportske.net

Filip Krajinović nije uspeo da prođe kvalifikacije za turnir u Pekingu na kom će Srbija ipak imati dva predstavnika pošto će uz Novaka igrati i Troicki koji je dobio vajld kard za turnir.

Beta/AP Photo/Keystone, Peter Schneider
Beta/AP Photo/Keystone, Peter Schneider

Povezane vesti

Novak Đoković neće biti jedini srpski predstavnik na turniru u Pekingu koji se igra za nagradni fond od 2.5 miliona dolara.

Viktor Troicki je dobio vajld kard za glavni žreb pa će uz Novaka predstavljati Srbiju na ovom turniru. Troicki će u prvom kolu igrati protuv Južnog, ako ponovi igru protiv Ferera može se nadati dobrom rezultatu.

Novak će posle sjajnog dočeka u Kini, u prvom kolu igrati protiv Giljerma Garsije Lopeza, Španca koji je trenutno 39. na svetu. Nakon njega protivnici bi mogli biti Rosol ili Pospisil, te Bugarin Dimitrov i u eventualnom polufinalu Marej ili Ćilić.

Postojala je šansa da imamo i tri predstavnika u glavnom žrebu, ali Filip Krajinović nije uspeo. On je u 1. kolu kvalifikacija poražen od Litvanca Berankisa u 2 seta sa 6:4 i 6:2.

U dublu ipak imamo 3 predstavnika. Zimonjić i Nestor su prvi favoriti, ali će na turniru igrati i dubl kombinacija Krajinović-Novak Đoković. Ova dva para bi mogla da se sretnu u drugom kolu.

Turnir u Pekingu se igra za nagradni fond od 2.5 miliona dolara. Prvi favoriti su Novak Đoković i Rafa Nadal. Nole brani titulu, na poslednja dva turnira je trijumfovao, kao i na četiri od poslednjih 5 izdanja.

Novak je 4 puta trijumfovao u Pekingu do sad po čemu je apsolutni rekorder ovog turnira iz serije ATP 500.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke