Peking - Nole dočekao Mareja, Serena odustala

Autor: Beta Beta
petak 03.10.2014.
11:24
Izvor: Beta

Srpski teniser Novak Đoković igraće u polufinalu turnira u Pekingu protiv Britanca Endija Mareja.

Beta/AP Photo/Vincent Thian
Beta/AP Photo/Vincent Thian

Povezane vesti

Prvi teniser sveta Djoković je ranije danas u četvrtfinalu pobedio Bugarina Grigora Dimitrova sa 2:0 u setovima (6:2, 6:4), a Marej je, takodje posle dva seta, sa 6:1 i 6:4, pobedio Marina Čilića iz Hrvatske.

Britanac je pobedio Čilića za sat i 40 minuta igre, četiri puta mu je oduzeo servis i nijednom nije izgubio svoj servis.

To će biti 22. duel Djokovića i 11. tenisera sveta Mareja, a srpski teniser je do sada ostvario 13 pobeda, od kojih dve uzastopne, i to ove godine, na US Openu (7:6, 6:7, 6:2, 6:4) i Mastersu u Majamiju (7:5, 6:3).

Igra se istovremeno i WTA turnir u Pekingu, a poznat je i jedan polufinalni par. Sastaće se Ana Ivanović i Marija Šarapova, dok je najbolja teniserka sveta, Serena Vilijams odustala od turnira.

Vilijamsova je juče pobedila Čehinju Luciju Safarovu sa 2:1 u setovima (6:1, 1:6, 6:2), ali potom nije došla na konferenciju za novinare zbog velikog otoka na kolenu. Ona je danas trebalo da igra u četvrtfinalu protiv Australijanke Samante Stosur, ali je morala da preda meč zbog povrede kolena.

Prva teniserka sveta rekla je da je početkom nedelje počela da oseća bol u kolenu i da je u poslednjem trenutku odlučila da juče igra protiv Safarove, pošto je branilac trofeja u Pekingu.

"Kao branilac titule, želite da učinite sve što možete, zbog toga sam juče igrala. Morala sam da pokušam, preći ovoliki put da ne uzmete titulu, gubljenje je vremena", rekla je Serena Vilijams.

Otkako je početkom septembra na US Openu osvojila svoju 18. grend slem titulu, Vilijamsova se povukla sa oba turnira na kojima je učestvovala - u Vuhanu i Pekingu, i sada je njen nastup na završnom WTA turniru u Singapuru, za dve nedelje, neizvestan.

"Ako se budem ovako osećala pred Singapur, mislim da neće biti pametno da igram. Videću kako će se razvijati situacija", rekla je Serena Vilijams.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke