Peking – Berdih eliminisao Troickog

Autor: Miloš Marković
četvrtak 02.10.2014.
09:11
Izvor: Sportske.net

Nije uspeo Viktor Troicki da se plasira u četvrtfinale teniskog turnira u Pekingu.

Beta/AP Photo/Keystone, Peter Schneider
Beta/AP Photo/Keystone, Peter Schneider

Povezane vesti

Od srpskog tenisera rano jutros je bio bolji Čeh Tomaš Berdih, koji je ostvario trijumf rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 6:4.

Meč je trajao nešto manje od sat i po vremena, a Čeh je prikazao sigurnu i dominantnu igru, kojoj Viktor nije uspeo da parira iako se u nekoliko navrata ozbiljno nametao svom rivalu.

Naime, srpski teniser je u prvom setu izgubio poen na svoj servis u četvrtom gemu, odmah zatim je imao priliku da uzvrati brejk, ali je Berdih uspešno odbranio prednost.

U drugom setu je Viktor dva puta gubio poen na svoj servis, u trećem i petom gemu, te jedan brejk koji je u četvrtom gemu uzeo Čehu nije bio dovoljan da se vrati u meč.

U svakom slučaju, srpski teniser nastavlja da napreduje nakon svoje suspenzije, hrabrom partijom protiv češkog tenisera pokazuje da se lagano vraća u svetski vrh.

Podsetićemo da je Troicki u prethodnoj rundi takmičenja porazio Južnjeg, Srbija na terenima Pekinga ima još Novaka Đokovića, branioca titule, koji se trijumfom nad kanađaninom Pospišilom plasirao među osam najboljih.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke