Peking - Ana nastavlja da melje!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 02.10.2014.
10:17
Izvor: Sportske.net

Najbolje plasirana srpska teniserka na WTA rang listi nastavila je da niže sjajne rezultate pošto je danas u osmini finala turnira u Pekingu eliminisala Nemicu Sabine Lisicki.

Beta/AP Photo/Shizuo Kambayashi
Beta/AP Photo/Shizuo Kambayashi

Povezane vesti

Srpska teniserka Ana Ivanović upisala je novi trijumf na turniru u Pekingu koji joj je doneo plasman u četvrtfinale.

Nakon Belinde Benčić i Romine Oprandi srpska teniserka je u osmini finala savladala i Nemicu Sabine Lisicki rezultatom 2:0 (6:3, 7:5) u meču koji je trajao nešto manje od sat i po vremena.

Prvi set je odlučio samo jedan brejk i to onaj koji je u četvrtom gemu napravila Ana Ivanović. Interesantno je da je Nemica imala šest brejk lopti u prvom periodu igre a od toga četiri u trenutku kada je Ivanovićeva servirala za vođstvo u setovima.

Slična je situacija viđena i u drugom setu pošto je Ana prva stigla do brejka ali je onda Lisicki uzvratila istom merom već u narednom gemu. Pri rezultatu 5:5 u drugom setu Ivanovićeva pravi treći brejk na meču čime otvara sebi put ka četvrtfinalu.

U poslednjem gemu Nemica ne uspeva da iskoristi još dve brejk prilike pa Ivanovićeva koristi prvu meč loptu i stavlja tačku na treći trijumf nad Sabine Lisicki na četvrtom međusobnom meču.

Za mesto u polufinalu Ana će se boriti sa Simonom Halep koja je na turniru u Pekingu postavljena za drugu nositeljku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke