Pariz - Viktor čudesnim preokretom do osmine finala!

Autor: Beta Beta
sreda 04.11.2015.
22:09
Izvor: Beta

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u osminu finala Masters turnira u Parizu, pošto je u drugom kolu savladao Felisijana Lopesa sa 2:1, u setovima 6:7, 7:5, 6:4.

Beta/AP Photo/Andrew Medichini
Beta/AP Photo/Andrew Medichini

Povezane vesti

Troicki je do druge pobede u isto toliko međusobnih duela došao posle dva sata i 48 minuta igre. Meč je obeležio veliki broj preoketa i mnogo neizvesnosti.

Troicki je u prvom setu poveo sa 4:1, nakon što je naprvio brejk u četvrtom gemu, ali ipak nije uspeo da iskoristi stečenu prednost. Lopes je uzvratio oduzimanjem servisa u sedmom gemu, pa je uneo neizvesnost.

Troicki je pri vođstvu 5:4 imao čak četiri set lopte, ali nije uspeo da ih iskoristi, pa je meč kasnije okončan u taj-brejku.

U odlučujućem gemu prvog seta je kao i tokom većeg dela prvog seta bilo mnogo neizvesnosti, ali je na kraju Španac uspeo da trijumfuje sa 9:7.

U istom ritmu je Lopes nastavio i u drugom setu, pa je sa dva vezana brejka na početku poveo sa 4:0. Troicki se uprkos rezultatu nije predavao, oduzeo je servis Špancu, a čak je i pri rezultatu 2:5 spasao meč loptu.

Troicki je u narednom gemu lako došao do drugog brejka, a onda i izjednačenja (5:5). Srpski teniser je još više pojačao ritam, te novim oduzimanjem servisa došao do izjednačenja u setovima.

Lopes je na početku odlučujućeg seta napravio brejk i poveo sa 3:0, međutim, Troicki se kao i u drugom setu vratio oduzimanjem servisa Špancu.

Odlučujući brejk koji mu je, kasnije se ispostavilo, doneo plasman u osminu finala Troicki je napravio u devetom gemu trećeg seta.

Troicki će se u osmini finala sastati sa Švajcarcem Stanom Vavrinkom, koji je u drugom kolu pobedio Bernarda Tomića iz Australije sa 2:0.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke