Organizatori RG izgubili do 2 miliona evra: "Narušen je i ugled"

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 02.06.2016.
10:15
Izvor: Sportske.net

Dovodi se čak u pitanje i postojanje ovog turnira u budućnosti.

Beta/AP Photo/Michel Euler
Beta/AP Photo/Michel Euler

Povezane vesti

Velikih problema ima na Rolan Garosu ove nedelje, poseban problem organizatorima predstavlja kiša koja je padala skoro svakog dana od nedelje.

Upravo zbog toga je bilo i kritika na njihov račun, a nekadašnji prvi čovek ovog turnira, Žil Bertoni, rekao je da bi sponzori vrlo lako mogli da okrenu leđa drugom gren slemu u sezoni.

"Otkazivanje mečeva celog dana znači da je turnir izgubio između milion i po i dva miliona evra. To je veliki gubitak koji će uticati i na buduća izdanja turnira. Posledice za televizije u svetu će biti važne jer reklame nemaju isti rezultat kada se puštaju tokom Rolan Garosa i kada se puštaju tokom ostalih programa.

Nije samo ekonomski gubitak – ugled je oštećen. A, za sponzore je to ista stvar. Ako je rizik preveliki, mogu doći do odluke da napuste Rolan Garos
", rekao je Bertoni.

Reflektori ne postoje na Garosu, baš kao ni krov na najvećem stadionu, pa je to osnovni razlog nezadovoljstva igrača. Inače, RG je jedini gren slem na kome glavni teren nije natkriven krovom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Hm
Thursday, 02.06.2016
12:36

Meni samo nije jasno, sta je to tako tesko u danasnje vreme postaviti barem reflektore? Sa novom LED tehnologijom mozes sta god i kakve god zelis postaviti. Izgleda da ne zele da ulazu, nego samo kasiraju....hmmm od negde mi je to poznato...?!!!

avatar
pop94
Thursday, 02.06.2016
11:34

Za te pare nek srede krov/ove i reflektore i nece imati problema 😀

avatar
mrancic
Thursday, 02.06.2016
11:20

Uzeti im licencu.Kinezi i Rusi jedva čekaju.Španci su zaslužili grem slem više nego Francuzi.

avatar
Hindoid
Thursday, 02.06.2016
12:14

Naravno da nisu. Istina je da su neozibljni dosta ovi Francuzi, ali pogledaj malo istoriju sporta. Igrao se tenis i prije ATP ere! Francuzi imaju ogromnu tradiciju i bila bi najveca sramota da ostanu bez ovog takmicenja, mada mislim da po pravilniku i ne mogu da im ga oduzmu jer tenis ne bi bio isti bez Pariza!

avatar
Guest
Thursday, 02.06.2016
10:55

Tako je je to sada, hoće tradiciju eto im, stigla su nova vremena treba im krov i reflektori.