Opet sumnje - ''Nole, NE MOŽEŠ ti to! Rodžer je najbolji svih vremena!''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 08.02.2016.
12:30
Izvor: Sportske.net

Nekima nije dovoljna Đokovićeva totalna dominacija da priznaju očigledno. Ali, možda je Novaku to samo dodatna motivacija da nastavi svoju fantastičnu seriju.

Beta/AP Photo/Aaron Favila
Beta/AP Photo/Aaron Favila

Povezane vesti

Da je Novak Đoković potpuno zasluženo tu gde jeste i da sve lakše izlazi na kraj i sa svojim najvećim rivalima, potvrdilo se i u Melburnu, gde je najbolji teniser sveta superiorno stigao do šestog trofeja na Australijan Openu, a ukupno 11. Gren Slema u karijeri.

Do najnovijeg trofeja došao je preko Rodžera Federera u polufinalu i Endija Mareja u finalu, ali izgleda da ni time nije ubedio Švajcarca Stanislasa Vavrinku da je kadar da ove sezone osvoji sva četiri Gren Slem turnira.

Naime, Vavrinka je u intervjuu francuskom RMC Sportu izrazio nadu da će se tokom sezone naći već neko ko će Đokoviću stati na put.

''Ovo što Novak radi je impresivno, igra veoma dobro, ali mislim da neće uzeti sva četiri Gren slema, odnosno da će i neko drugi slaviti negde'', smatra Vavrinka.

Svakim novim Gren Slem trofejom, Novak Đoković se približava Rodžeru Federeru na vrhu večne liste osvajača najvećih teniskih turnira. Ipak, Vavrinka nema dilemu da je njegov zemljak najbolji svih vremena.

''Majstor ostaje majstor! Za mene je Rodžer najbolji teniser svih vremena'',
poručuje Vavrinka i dodaje da je veoma zadovoljan i svojim učinkom u dosadašnjoj karijeri, sa dva osvojena Gren Slema (AO 2014 i RG 2015) i četvrtom pozicijom na ATP listi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

27 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Jonas Gutierrez
Monday, 08.02.2016
20:50

Federer je imao srece, u njegovoj eri nije bilo pravih rivala! Zato Nole kad je usao u ritam, dere ga gde god ga sretne. I ne samo njega, nego sve, a ovo je moderno doba, svi su mnogo bolji generalno, tenis je vise profi nego pre 10 god, mnogo se vise ulaze, igrace jace treniraju. Ali dobro, kompleks, da ih sve renda jedan igrac iz nase male Srbije!

avatar
XL
Tuesday, 09.02.2016
00:07

Federer je imao godinama Nadala sto je sasvim dovoljno,Djokovic je imao vec matorog Federera i Nadala kojji se odmah povredio(kada je Nole usao u zenit karijere, poslije 2011 godine). Budite malo realni. Federer je unajboljim danima imao Nadala koji mu je pokupio gotovo svaki RG i jos mnogo GS titula. Nole trenutno nema konkurentnog rivala. Kao sto Federer nije imao pre dolaska Nadala i kasnike Djokovica.

avatar
XL
Monday, 08.02.2016
20:12

Svako vreme donosi vrhunske igrace. Sampras u svoje pero, pa kasnije mnogi drugi velikani, pa Agasi i nakon njega Federer pa Nadal i nas Nole. Sve su to specificni teniseri sa dosta titula, iako navijam za Noleta moram reci da Federer igra najljepsi i najbolji tenis(kada je bio na vrhuncu, od ovih sto sam gledao) ali ako Novak uzme 18 GS to mu niko nece moci osporiti, pogotovo jer ni Federer nije imao toliko konkurenciju, kao ni Novak sada... za razliku od mnogih tenisera 80th i 90tih. Noletova sreca su Nadalove povrede, jer bi da je ovaj zdrav verovatno delili mnoge titule i osvajali naizmenicno(kao sto su radili Federer i Nadal) ovako Noletu ostaje najveci deo kolace sa kilavom konkurecnijom u odnosu na njega, ali ko te pita, on ne bira konkurenciju, niko ne garantuje da isto ovako ne bi cistio i jace tenisere, samo napred Nole a kriticara ce uvek biti. Vec je jedan od najboljih ikad.

avatar
Volem Vosu
Monday, 08.02.2016
22:27

Konkurencija Noletu nije velika? Pa nisu Nadal i Federer 10 godina proslih u losoj formi.

avatar
XL
Tuesday, 09.02.2016
00:05

Kazem trenutno.

avatar
Red blood
Monday, 08.02.2016
19:16

Sto se mene tice,bio bih zadovoljan sa osvojenim Roland Garosom i Olimpijskim zlatom.nNaravno,Golden slem bi bilo nevidjeno dostignuce,ali..neka on uzme Pariz i onda ulazi u najuzi izbor najboljeg tenisera ikada..

avatar
Paolo Maldini 5 KS
Monday, 08.02.2016
14:51

jeste da federer ima vise trofeja, ali niko mu nije blizu kao nole, samo da ga zdravlje posluzi jos 2 god i onda ce prestici federera..

avatar
LuisSuarezFB
Monday, 08.02.2016
14:08

Svi mi volimo Novaka ali istina je dok god ne osvoji Roland tj turnir na sljaci nece biti najveci. Lupajte minuse ali to je istina

avatar
REVOLT 24. III 2016.
Monday, 08.02.2016
16:02

Apsolutno si u pravu, a siguran sam da je i Novak odlicno svestan toga...

avatar
Frenki
Monday, 08.02.2016
21:59

Po cemu su to Hrvati daleko ispred nas???? Osim mozda Francuska 1998 u fudbalu

avatar
Monday, 08.02.2016
19:26

Novak ako bude imao 18 GS taj trofej niko nece ni gledati! Osim toga, Nadal dizu u nebesa kako je rame uz rame sa Federerom, a kad je bio u najboljoj formi nije uspio osvojiti AO, tako da.....

avatar
Dropkick Murphys
Monday, 08.02.2016
13:52

Nema nikakve sumnje da je Federer igracina,da je igrao fantastican tenis,ali...Sada je Nole apsolutno najbolji teniser danasnjice i covek koji totalno dominira svetskim tenisom......Toliko,da se nekada cini da igra sa pola gasa......Vece bi iznenadjenje bilo da bilo ko drugi umze neki GS nego da Nole uzme sva 4.....Mogu mnogi da sumnjaju,ali Nole gazi sve redom,i pobedama zapusava usta svima....Ajmo Nole do sva cetiri GS i do zlata na OI.....Pa nek se i dalje pitaju i cude.....A mi cemo da slusamo Srpku Himnu i da uzivamo u dominaciji.....

avatar
Brat Sergio (Return)
Monday, 08.02.2016
13:50

Pa naravno da je Rodzer miljama ispred Novaka, to svi zaljubljenici u tenis znaju i svi ce to reci. Dominacija kakvu je on imao je nevidjena. Po meni je i Nadal ispred Novaka, i Novak trenutno nema pravog rivala. Nadal se ozlijedio i vuce tu povredu, Fedex je ipak u godinama, Murray nikad nije ni bio igrac za prvo mjesto. Fedex je u svoje vrijeme imao Nadala jakog.

avatar
ManUtdSrbija
Monday, 08.02.2016
14:07

Ocigledno si poceo da pratis tenis pre 5 godina, da si pratio ranije znao bi da je Rodzer bio igrac bez konkurencije dok se Nadal nije pojavio. Mada od vas Hrvata me nista ne cudi, u svakom sportu smo bolji od vas osim u fudbalu a vi nastavljate da negirate i da lazete sebe. Malo realnosti nije na odmet! Novak je u jednoj od najvecih konkurencija u istoriji tenisa izlazio na kraj sa svima, samo ga brojevi trofeja dele od toga da bude najbolji u istoriji. Za svakog realnog ljubitelja Belog Sporta, on vec to jeste.

avatar
REVOLT 24. III 2016.
Monday, 08.02.2016
16:04

Nazalost, nismo od njih bolji ni u rukometu- tu je razlika mozda jos i izrazenija, u fudbalu ce sigurno uvek biti strasno tesno kad naidjemo jedni na druge. Btw, ne pricam o medjusobnom skoru nego o tome ko je sta uradio na velikim takmicenjima, daleko su ispred nas, ali nadamo se da ce se i to uskoro promeniti...

avatar
Joker96
Monday, 08.02.2016
14:42

Federer ima losiji medjusobni skor i od Nadala i od Novaka, a imao je i on srecu da igra jedno vreme bez pravog rivala kada su se povlacile stare legende tipa Agasi i Sampras a nove kao sto su Nadal i Djokovic su bili previse mladi i neiskusni da nesto urade.

avatar
Skaut1
Monday, 08.02.2016
13:41

Tužno je to...On voli Rodžera, Rodžer njega ne...nNaravno da će izjaviti da će još neko sem No11eta osvojiti GS, kakav bi to profesionalac bio koji ne bi verovao pre svega u to da može bar da odbarni svoju GS titulu (iako naravno neće odbraniti).nTo me podseća na čuvenu defetističku izjavu tadašnjeg broja 3 Ivana Ljubičića: Svi mi imamo nešto zajedničko, igramo tenis, i gubimo od Federera. nTo je doduše bilo u najslabijoj teniskoj eri u istoriji.