Ona je najprijatnije iznenađenje Rolan Garosa - Alison van Ujtvank!

Autor: Darko Mitrović
utorak 02.06.2015.
12:33
Izvor: Sportske.net

Dok iščekujemo prve četvrtfinalne duele na Rolan Garosu, sam pogled na imena učesnika završnice drugog Gren Slema sezone mnoge je naterao da se zapitaju: ''Ko je ta Alison van Ujtvank''?

Beta/AP Photo/Wilfredo Lee
Beta/AP Photo/Wilfredo Lee

Povezane vesti

Dosadašnji tok turnira doneo je nekoliko neprijatnih iznenađenja, poput rane eliminacije treće nositeljke Simone Halep, ili jučerašnjeg poraza Marije Šarapove u osmini finala, a sa druge strane, junakinja iz senke postala je 21-godišnja Belgijanka Alison van Ujtvank.

Ona je, za mnoge nekako neprimetno, rušila prepreku za preprekom na Rolan Garosu, a juče je izborila i plasman u četvrtfinale u Parizu, što nijednoj Belgijanki posle legendarne Žastin Enan nije pošlo za rukom.

Alison van Ujtvank je na ovogodišnji Rolan Garos stigla kao 93. teniserka na WTA listi, nikada nije osvojila WTA titulu, niti je igrala u finalu, ali posle ostvarenog rezultata u Parizu već sada može da očekuje plasman u Top 50 već od sledeće nedelje.

Ona je jedina teniserka u četvrtfinalu, koja nije bila među nositeljkama, što njen podvig čini još izraženijim.

Svoj pohod ka završnici Rolan Garosa počela je uzbudljivim duelom u prvom kolu sa Slovakinjom Šmidlovom, koju je savladala sa 7-6 (7-4) i 7-6 (9-7).

U drugom kolu se namerila na 32. nositeljku, Kazahstanku Zarinu Dijaz. Izgubila je prvi set sa 6-0, a onda ubacila ''u petu brzinu'' i naredna dva seta dobila sa 6-1 i 6-4.

Kako je turnir odmicao, Belgijanka je igrala sve bolje, pa je tako u trećem kolu bila ubedljiva protiv Kristine Mladenović, koju je savladala sa 6-4 i 6-1, a juče je u borbi za četvrtfinale savladala još jedno prijatno iznenađenje, Rumunku Andreu Mitu sa 6-1 i 6-3.

Voljom žreba, Van Ujtvank će se u četvrtfinalu sastati sa Švajcarkinjom Timeom Baščinski, 23. nositeljkom, koja je u prethodnoj rundi eliminisala favorizovanu Petru Kvitovu.

Prema onome što smo do sada videli, utisak je da Alison može i još dalje...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke