Obradović: "Da se ne zaboravi nepravda, Troicki je junak"

Autor: Beta Beta
petak 06.03.2015.
21:48
Izvor: Beta

Selektor teniske reprezentacije Srbije Bogdan Obradović rekao je danas da je pobeda Viktora Troickog nad Bornom Ćorićem u toliko veća zbog svega što mu je ITF priredio u prethodne dve i po godine.

teniskisavez.com/SrdjanStevanovic
teniskisavez.com/SrdjanStevanovic

Povezane vesti

Troicki je u Kraljevu posle preokreta pobedio Bornu Ćorića sa 3:2 u setovima (4:6, 1:6, 6:3, 6:2, 6:1) i doneo vođstvo Srbiji protiv Hrvatske od 2:0 u meču prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa.

Obradović je na konferenciji za novinare kritikovao Međunarodnu tenisku federaciju (ITF) koja je u leto 2013. godine suspendovala Troickog na godinu i po dana zbog kršenja anti-doping pravila.

"Ne volim kada se Viktoru postavi pitanje u tom smislu da ga nije bilo dve godine, a on je bio i ostaće zapamćen kao sportista koji je najstrože kažnjen u istoriji svetskog sporta za grešku koju nije napravio. To je presedan, a ovi za koje i dan danas igra, to je organizacija ITF, gledaju njegove mečeve, mečeve naše reprezentacije i on pobeđuje", rekao je Obradović.

On je dodao da se "preko jedne tako ogromne stvari preskače bar u našim medijima i da bi za to trebalo da se čuje i u hrvatskim medijima".

"Mora da se govori o toj nepravdi, ne da spinujemo takve stvari, već da ne bude zabašureno da Viktora nije bilo ne zato što je dve godine proveo na godišnjem odmoru na Maldivima, već zato što mu nisu dali da igra. To je grozno", rekao je Obradović.

Selektor je dodao da je današnja pobeda Viktora Troickog utoliko veća, jer je to njegov povratak u reprezentaciju i svetski tenis.

"Neverovatno je šta je on uradio u poslednjih nekoliko meseci", istakao je Obradović i naveo da nikada neće i ne može zaboraviti šta je Troickom urađeno.

"Viktor me stalno zaustavlja kada pričam o tome, jer je sjajan mladi čovek, ali ja to nikada neću zaboraviti", rekao je Obradović.

Selektor sprske reprezentacije je prvi dan prvog kola Dejvis kupa u Kraljevu ocenio kao izuzetno uspešan.

"Dva poena su dobijena, jurimo treći i moramo da se koncentrišemo na sutrašnji dan koji je vrlo ozbiljan, jer nam nije cilj samo ovaj meč. Ove sezone naš dogovor je da idemo na još jednu titulu. Momci su sjani, odlična generacija i želimo Janku Tipsareviću da se što pre vrati", rekao je Obradović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke