Obradović: ''Čestitam igračima na zalaganju''

Autor: Beta Beta
nedelja 17.07.2016.
23:07
Izvor: Beta

Selektor teniske reprezentacije Srbije Bogdan Obradović čestitao je večeras svojim igračima na zalaganju u mečevima protiv Velike Britanije u četvrtfinalu Svetske grupe Dejvis kupa i dodao da su svi pružili svoj maksimum kako bi izborili plasman u polufin

teniskisavez.com
teniskisavez.com

Povezane vesti

"Čestitam mojim igračima na ogromnom zalaganju ovog vikenda. Ovo je bilo vrlo specifično Dejvis kup takmičenje s obzirom na okolnosti. Pokušali smo sve što smo mogli, ali situacija je vrlo komplikovana. Trenirali smo u paklu, bilo je jako vruće, a onda smo dobili ovakve uslove za igru, kao da smo otišli na Madagaskar", rekao je Obradović novinarima u Beogradu.

Teniska reprezentacija Velike Britanije plasirala se u polufinale Svetske grupe Dejvis kupa, pošto je ovog vikenda u Beogradu pobedila Srbiju s 3:2.

"Bila je prisutna velika želja kod svih igrača, ali situacija je zaista komplikovana. Drago mi je što je Janko pobedio na kraju za častan poraz. Sve je loše krenulo po nas. Ne želim da ovo deluje kao pravdanje, ali kada pogledamo okolnosti, da je Janko (Tipsarević) bio polu zdrav, polu povredjen... Znate šta je bilo sa Krajinovićem, Zimonjićem, ispade da je samo Lajović bio spreman. Zaista, teška laka situacija, a na sve to i šljaka koja je mnogo više odgovarala Britancima, a ne nama, koji smo želili visok odskok loptice i mnogo veću brzinu"
, rekao je Obradović i zahvalio se navijačima na podršci ovog vikenda.

Srpski teniser Janko Tipsarević ocenio je da Srbiji ovog vikenda nisu bili potrebni Novak Djoković i Viktor Troicki kako bi pobedili Veliku Britaniju, već da je bilo potrebno "samo da svi budu zdravi".

"Ne znam šta da kažem, a da ne ispadne 'vadilica'. Nije mi dobro. U utorak sam prestao da pijem antibiotike da bih se takmičio ovog vikenda. Imao sam pre godinu dana problem kada sam trenirao i pio antibiotike, pa sam završio u bolnici. Jednostavno sam samo želeo da vidim šta će biti sada kada prestanem da pijem i da se takmičim. Nisam heroj što sam izašao na teren, izlazili su i drugi u gorim situacijama, ali to nam je otežalo situaciju. Krajinović i Zimonjić su bili bolestni...", rekao je Tipsarević.

"Tužan sam što smo izgubili. Siguran sam da smo mogli da pobedimo ovu ekipi Velike Britanije, samo da smo bili zdravi. Za 17 godina, koliko sam u Dejvis kupu, nikada nije bilo ovako, da smo imali ovoliko nedaća. Sve je bilo jako čudno, od početka pa do kraja", dodao je on.

Tipsarević je rekao da je publika na Tašmajdanu ovog vikenda bila bolja od njegovih očekivanja.

"Taš kao sportska arena je fenomenaln. Dobili smo novi objekat za sport. Možda je delovalo preko televizije da su engleski navijači bili bolji, ali oni su samo organizovaniji i zaista su dobri. To ne znači da su naši lošiji, naprotiv. Iznenadjen sam dobrom atmosferom ovde i podrškom. Hvala im", kazao je on.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke