Novi životni ritam Novaka Đokovića: "Želim da radim stvari koje su drugima dosadne i normalne"

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 15.04.2017.
11:16
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Najbolji srpski teniser sada daleko više vremena provodi sa porodicom, po cenu neosvajanja turnira.

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Znate svi vrlo dobro da se Novak Đoković sada više posvetio svojoj porodici, što je i normalno, zarad onih najvećih uspeha na turnirima.

Do skora najbolji svetski teniser je izgubio prvo mesto na ATP listi, a o razlozima je govorio često. Sada je u intervjuu Novostima ponovio neke stvari, istakao je da mu je produžetak karijere i posvećenje porodici na prvom mestu.

"Sada je moja karijera u nešto drugačijem ritmu u odnosu na ranije godine. O tome sam više puta govorio. Odlučio sam da smanjim ritam, kako bih očuvao zdravlje i produžio karijeru i da se posvetim više porodici, po cenu da ne osvajam svaki turnir na kom igram", rekao je Novak u izjavi za "Novosti".

O hrani koju konzumira nije želeo previše da govori.

"Mislim da postoji mnogo zanimljivijih i važnijih tema nego što je moja ishrana", rekao je Novak.

Novak je ranije dosta burnije reagovao na terenu, pa nas sada svako njegovo nerviranje pomalo i raduje jer vidimo u njemu želju za rezultatom. Evo kako on to komentariše.

"Uprkos tome da li više ili manje reagujem burno na terenu, u meni i dalje gori želja za pobedama. Samo sam sada drugačiji čovek nego pre. Zreliji, rekao bih", istakao je on.

Raduje se i Vaskrsu, prazniku koji je provodio sa svojom porodicom.

"Vaskrs je, baš kao i Božić, praznik kada slavimo porodicu i radujemo se. Pamtim da sam kao mali slavio Vaskrs sa bakom i dedom, svi smo bili na okupu. Zato se trudimo da barem kad su ovi datumi budemo zajedno. Sada smo u Monte Karlu, ali manje je važno gde smo, sve dok smo zajedno."

O stvarima o kojim želi da radi, Novak je rekao da ima ogromnu želju za svakodnevnim stvarima običnih ljudi koje njemu i nisu tako svakodnevne.

"Da odem na pijacu i kupujem voće i povrće. Da radim stvari koje su drugima normalne, možda i dosadne. Meni to nekad nedostaje."

Novak je prethodnih nedelja imao pauzu u tenisu, ako izuzmemo Dejvis kup u kojem je odigrao jedan meč protiv Španaca. Slobodno vreme je proveo sa porodicom.

"Odlično mi je bilo! Provodio sam vreme najkvalitetnije moguće, i to tako što sam više bio sa svojim sinom i suprugom. Uživao sam, zaista. Malo mi jeste bilo neobično, ali lako se naviknete na dobre stvari", istakao je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
amigo999
Monday, 17.04.2017
08:21

Ma hajde Nole.Imaju i drugi porodice pa igraju. Vidi Federera...Rano okreces ledja tenisu...

avatar
Marko HM
Saturday, 15.04.2017
16:21

Tako je majstore, porodica je uvek na prvom mestu.