Novi trofej za Mareja - Britanac osvojio Šangaj!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 16.10.2016.
12:23
Izvor: Sportske.net

Britanski teniser Endi Marej stigao je do pete titule u tekućoj sezoni, pošto je u finalu Mastersa u Šangaju savladao Španca Roberta Bautistu-Aguta.

Beta/AP Photo/Andy Wong
Beta/AP Photo/Andy Wong

Povezane vesti

Početak oktobra doneo je Endiju Mareju dva trofeja na 'Dalekom istoku' i šansu da do kraja kalendarske godine dodatno ugrozi Novaka Đokovića na vrhu ATP rang liste.

Britanac je u finalu Mastersa u Šangaju savladao Roberta Bautistu-Aguta sa 2:0 (7:6, 6:1) i tako stigao do svoje treće titule na pomenutom turniru, ali i do smanjenja bodovnog zaostatka na ATP rang listi u odnosu na vodećeg Novaka Đokovića.

Prelomni momenat današnjeg finalnog meča na Mastersu u Šangaju praktično je bio taj-brejk prvog seta, pošto Roberto Bautista-Agut nakon toga nije uspeo da ostane u ritmu koji ga je krasio do tog momenta.

Endi Marej je stigao do brejka u sedmom gemu, a potom je u desetom propustio tri set lopte i na kraju izgubio servis što je dovelo do taj-brejka u kojem Britanac gubi uvodni poen, a potom serijom 7:0 stiže do prednosti.

Poslednji trzaji Roberta Bautiste-Aguta viđeni ssu na startu drugog seta kada je izgubio servis a potom uspeo da vrati brejk u narednom gemu. Nakon toga Endi Marej vezuje četiri gema i zasluženo stiže do titule u Šangaju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
zdenkomen
Sunday, 16.10.2016
19:39

Sve je to lepo, ali sledeće godine će on braniti ogroman broj poena i videće nešto što nikada nije a to je: Kako je Novaku svo ovo proteklo vreme bilo teško ostati broj jedan, osvajati titule i braniti se od svih mogućih i nemogućih napada koji nemaju veze sa sportom. Ako i uspe, Marej će biti vrlo kratko broj jedan, suviše kasno je stigao do vrha. Ipak je to 30 godina života.

avatar
Nicklas Bendtner
Sunday, 16.10.2016
14:09

Nema sta, maksimalno koristi ono sto mu Novak pruza.

avatar
mrancic
Sunday, 16.10.2016
12:26

Strašni Agut!