Novaku ostale samo DVE opcije!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 18.11.2016.
19:14
Izvor: Sportske.net

Britanski teniser Endi Marej savladao je Stanislasa Vavrinku u trećem kolu grupne faze završnog Mastersa čime je potpuno pojednostavljena borba za svetski tron.

Beta/AP Photo/Alastair Grant
Beta/AP Photo/Alastair Grant

Povezane vesti

Ljubitelji tenisa sa nestrpljenjem iščekuju rasplet u borbi za vrh ATP rang liste koju na završnom Mastersu u Londonu vode aktuelni broj jedan Endi Marej i srpski teniser Novak Đoković.

Pre nego što je Endi Marej u petak izašao na teren postojala je mogućnost da Novak Đoković bez borbe obezbedi povratak na tron, ali Britanac nije dozvolio iznenađenje pa je bez izgubljenog seta savladao Stanislasa Vavrinku i tako obezbedio plasman u polufinale završnog Mastersa u Londonu.

Već sada znamo da se Endi Marej i Novak Đoković ne mogu sastati pre finala, što znači da će srpski teniser morati da ode korak dalje u odnosu na Britanca kako bi godinu završio na vrhu ATP rang liste.

Stvari su, dakle, jednostavne. Novak Đoković se vraća na vrh ATP rang liste u sledećim situacijama:

1. Novak Đoković prolazi u finale, Endi Marej ispada u polufinalu

2. Novak Đoković osvaja završni Masters

Kako trenutno stoje stvari, izgleda da će finale završnog Mastersa u Londonu predstavljati direktan okršaj za svetski broj jedan što bi u neku ruku bilo i najpoštenije.

Novak Đoković je mnogo bolje odigrao prvi deo sezone, Endi Marej je dominirao u poslednjih nekoliko meseci i zašto ne reći da bi najpravednije bilo da međusobni okršaj dvojice najboljih tenisera sveta u datom momentu odluči o tome ko će Novu godinu čekati na vrhu ATP rang liste.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Goran Pirolic
Saturday, 19.11.2016
15:53

Jeste li sigurni da Novaku pobjeda u finalu donosi prvo mjesto?

avatar
Red Wolf
Saturday, 19.11.2016
03:45

Kako bi voleo da se sretnu u finalu i da ga pocepa nole i sapusi usta Britancima i Vilanderu...uhh

avatar
Maestro-Chelsea(Sic)
Saturday, 19.11.2016
01:27

Ja sam za ovu drugu

avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Saturday, 19.11.2016
00:06

Не знам чему стално одбројавање Новакових опција и, уопште, толико калкулисање на ту тему? Као да је тридесети на свету! Највећа вероватноћа је да ће да победи све до краја турнира, узме трофеј и врати се на позицију бр.1, где му је и место!

avatar
AfricaLoF
Friday, 18.11.2016
22:49

Novak je kvalitetniji teniser od Mareja, iako su zapadni mediji, pre svih britanski (sto je ocekivano), odavno oni koji drze stranu Mareju, nipodastavajuci na suptilan nacin uspehe Novaka Djokovica. Voleo bih da dokaze na terenu jos jednom da je bolji od njega i vrati prvo mesto.

avatar
magister
Friday, 18.11.2016
22:08

Nadam se da će Novak još podići nivo igre te da će u polufinalu dobiti nezgodno Nišikorija, a onda NADIGRATI i pobediti Mareja. Ne zato što će Marej biti pod pritiskom, već zbog toga što je bolji igrač i što će odigrati bolje.

avatar
Budimo.ljudi
Friday, 18.11.2016
22:00

Zašto se pravi takva atmosfera da ako Novak nije prvi, isto kao da je poslednji? Ne kapiram stvarno

avatar
amigo999
Friday, 18.11.2016
22:29

Pa najbolji je i navikli smo da je nr.1

avatar
X
Friday, 18.11.2016
21:59

Dajte ljudi malo opustanja.. pa i da izgubi Djokovic to prvo mesto.. ne moze covek vecno da bude prvi.. Svakog dana se pise o toj prvoj poziciji, da li ste toliko u nedostatku vesti ili bar ideja o novim temama..

avatar
Nikolaus
Friday, 18.11.2016
20:20

Prodje li Nole Nišikorija,a nadamo se da hoce,nema razloga da ne dobije Mareja.Siguran sam da je Nole jos uvek jaci mentalno od Endija,a pritisak ce biti ogroman na Mareja jer ulog je prvo mesto.