Novak uz mnogo muka do četvrtfinala

Autor: Đorđe Đokić
sreda 01.04.2015.
01:26
Izvor: Sportske.net

Bio je najbolji teniser planete na ivici poraza protiv Ukrajinca, ali je na kraju uspeo da pokaže zašto je broj jedan. U četvrtfinalu protiv Ferera.

Beta/AP Photo/Lynne Sladky
Beta/AP Photo/Lynne Sladky

Povezane vesti

Nadali smo se da Novak može da napravi novi podvig u Majamiju, da stigne do drugog trofeja u nizu na američkoj turneji i do svoje 51. titule. I žreb se otvorio, a Ukrajinac Dolgopolov nije, kad se uporede trenutne forme delovao kao pretežak rival. Ipak, Noletu nije bilo ni malao lako i u jednom trenutku je bio na pragu poraza.

Novak je loše počeo meč. Servis ga nije služio, ubacio je u prvom setu samo 56% prvog servisa pa ne treba da čudi što je izgubio 2 gema na svoj servis. Iako je solidno igrao na servis protivnika, uspeo je da stigne samo do taj brejka u kome je nažalost više sreće imao Ukrajinac.

Da stvari budu gore po Novaka ni drugi set nije počeo kako treba za srpkog tenisera. Ukrajinac je već na startu stigao do brejka i uz dva svoja servisa za tili čas je bilo 3:0.

Na trenutak je Nole zaigrao bolje u 4. gemu drugog seta, ali ja Ukrajinac i u tom gemu stigao do brejk lopte. O Đokovićevom servisu u ovom meču najbolje govori podatak da je Dolgopolov u drugom setu imao posle 2 odigrana gema čak 5 brejk lopti, od kojih je Novak 4 uspeo da spase. Nole je ipak uspeo da stigne do gema i da smanji na 3:1 u drugom setu.

Lomio se meč u tim trenucima. Nole je uspeo da podigne nivo igre, da pripreti u narednom gemu, ali je tek u sedmom gemu uspeo da stigne do prve brejk lopte u drugom setu i da je odmah iskoristi, vrati brejk i smanji na 4:3 u gemovima za Ukrajinca u 2. setu. I servis je popravio, u narednom gemu Dolgopolov nije imao šansu, vrlo brzo je bilo 4:4.

Očigledno je bilo da je Nole popravio svoju igru i da čeka šansu. Dočekao je istu pri rezultatu 5:5, odigrao je odlično, stigao do 3 brejk lopte, iskoristio drugu, a zatim lagano priveo set kraju za 7:5 u drugom i 1:1 u setovima.

Treći set je bio formalnost. Dolgopolov je ispustio šansu, pao je psihički, a bilo je jasno da ima problema i sa povredom, pa je za tili čas bilo 6:0 za Noleta koji je tako stigao do četvrtfinala i duela sa Fererom uz konačnih 2:1 u setovima, po setovima 6:7, 7:5 i 6:0.

U drugom četvrtfinalu u Noletovom delu žreba Nišikori čeka boljeg iz duela Isnera i Raonića, a u drugom delu kostura igraju Tiem i Marej, odnosno Monako i Berdih.

Parovi četvrtfinala:

Đoković - Ferer
Nišikori - (Isner-Raonić)
Marej  - Tiem
Monako - Berdih

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke