Novak u ''petoj brzini'' do osmine finala!

Autor: Darko Mitrović
subota 28.05.2016.
21:30
Izvor: Sportske.net

Neobičan duel gledali smo večeras u trećem kolu Rolan Garosa. Novak Đoković se borio i sa rivalom i sa vremenom. A na kraju...

Beta/AP Photo/Alastair Grant
Beta/AP Photo/Alastair Grant

Povezane vesti

Prvi teniser sveta Novak Đoković izborio je plasman u osminu finala Rolan Garosa, pošto je večeras u trećem kolu savladao Alješa Bedenea sa 3:0, po setvima 6:2, 6:3 i 6:3.

Više od protivnika, Novaka Đokovića je mučila ''trka sa vremenom'', kako bi što pre završio ovaj meč, odnosno kako bi izbegao eventualni prekid zbog slabe vidljivosti.

To je posebno došlo do izražaja tokom trećeg seta, kada je Novak užurbano servirao, trudio se da igra što kraće poene, ali je, s druge strane, njegov rival pokušavao da odugovlači.

Ipak, Bedeneu to nije pomoglo, Novak je bio rešen da sve završi večeras i to mu je na kraju i uspelo.

Novak je od početka nametnuo svoj ritam igre, vrlo brzo je stekao brejk prednosti, a u finišu prvog seta je još jednom oduzeo servis rivalu, za ubedljivih 6:2.

Sličan razvoj događaja i u drugom setu, Đoković je uz još dva brejka uspeo da povede sa 5:1 i potom rutinski privede meč kraju.

A onda, i pored ubedljivog vođstva, bilo je neizvesno da li će Novak uspeti večeras da završi posao. Požurivao je i skupljače loptica i samoga sebe, i sudiju, kao i rivala koji je u pojedinim trenucima pokušavao da produži ovaj meč, kako bi možda i sutra izašao na tren.

Novak mu je tu priliku uskratio, uspeo je bukvalno u poslednjim trenucima predviđenim za okončanje meča da završi posao i izbori plasman u osminu finala.

Tamo će se sastati sa 14. nosiocem, Špancem Robertom Bautistom Agutom, koji je večeras bio ubedljiv protiv mladog Hrvata Borne Ćorića - 3:0, po setovima 6:2, 6:3, 6:3.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke