Novak u četvrtfinalu - Conga je prošlost, sledeći je Čilić!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 30.06.2014.
22:15
Izvor: Sportske.net

Znatno lakše nego što se očekivalo, Novak Đoković je izašaio na kraj sa još jednim francuskim predstavnikom na Vimbldonu. Posle Žila Simona, oružje pred našim najboljim teniserom položio i Conga. Za polufinale protiv Hrvata Čilića.

Beta/AP Photo/Pavel Golovkin
Beta/AP Photo/Pavel Golovkin

Povezane vesti

Novak Đoković je sve bliže plasmanu u samu završnicu Vimbldona. On je danas, posle dvočasovne borbe, savladao Žoa Vilfrida Congu u osmini finala sa 3-0, po setovima 6-3, 6-4, 7-6.

Đoković je sigurno igrao od početka meča, pa ni Congini snažni servisi nisu mnogo pomagali iskusnom Francuzu.

Ključni trenutak ovog dela igre dogodio se u šestom gemu, kada je Novak uspeo da napravi brejk i tu prednost je do kraja znalački sačuvao.

Slična slika na terenu i tokom drugog seta. Ovog puta, Conga se držao do 3:3, onda mu Đoković ponovo oduzima servis i zatim rutinski završava posao za vođstvo od 2:0 u setovima.

Najveća borba vođena je u trećem setu. I jedan i drugi su odlično servirali, pa nije ni bilo većih prilika da se prelomi meč pre taj-brejka.

A onda, Novak najbolji kad je najpotrebnije i uspeva da izbori ubedljiv trijumf, iako je publika navijala da meč što duže traje.

Đoković se tako plasirao u četvrtfinale Vimbldona, a igra koju je danas prikazao, svakako ohrabruje pred ulazak u ključne borbe na ovom turniru.






Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke