Novak teškom mukom u trećem kolu!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 06.08.2014.
21:54
Izvor: Sportske.net

Novak Đoković plasirao se u osminu finala mastersa u Torontu nakon pobede nad francuskim teniserom, Gaelom Monfilsom.

Beta/AP Photo/The Canadian Press, Frank Gunn
Beta/AP Photo/The Canadian Press, Frank Gunn

Povezane vesti

Mučio se Novak u drugom kolu mastersa u Torontu, ali je ipak, uspeo da se plasira među 16 najboljih gde će ga čekati još jedan francuski teniser, Žo Vilfred Conga.

Novak je čekao sve do 6. gema prvog seta kako bi uzeo brejk svom protivniku, a do kraja seta je uspeo da uzme još jedan brejk, što je bilo dovoljno da osvoji set sa 6:2 i da prvi servira u drugom setu, što mu mnogo više odgovara.

Gledali smo odličan tenis u drugom setu, Monfils se probudio i počeo da igra mnogo bolje. Ipak, njegova uspešnost osvojenih poena kada je imao brejk loptu je bila veoma loša (ne može slabije, 0-4) ga je koštala ulaska u treći set bez taj-brejka.

Ušlo se u neizvesnu završnicu, a Monfils je ipak bio prisebniji u taj brejku, tako da je ovaj set rešio u svoju korist.

Monfils je uspeo prvi da napravi brejk u trećem setu, bio je bliži pobedi pošto je vodio sa 3:1, ali Novak je u tim trenucima pokazao zašto je prvi teniser sveta. Odmah je vratio brejk, da bi se ponovo ušlo u neizvesnu završnicu seta.

Obojica su zadržali svoj servis do kraja, a u taj brejk je Novak mnogo bolje ušao, poveo je sa 3:0, a prednost je do kraja zadržao za težak plasman u treće kolo.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke