Novak se naljutio, a onda zaigrao - ŠAMPIONSKI!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 13.11.2016.
17:19
Izvor: Sportske.net

Najbolji srpski teniser pobedom započeo završni turnir sezone u Londonu. Bilo je problema u prvom setu, a kada ga je izgubio, Nole je zaigrao kao u najboljim danima.

Beta/AP Photo/Michel Euler
Beta/AP Photo/Michel Euler

Povezane vesti

Novak Đoković uspešno je startovao na završnom turniru sezone u Londonu, pošto je u prvom kolu ''Ivan Lendl'' grupe savladao Austrijanca Dominika Tima sa 2:1, po setovima 6:7 (10:12), 6:0 i 6:2.

Prvi set je, kao što i rezultat pokazuje, bio veoma neizvestan i na kraju dramatičan. Igralo se gem za gem, Đoković je konstantno imao minimalno vođstvo, ali ga je Tim stizao i izborio taj-brejk.

Austrijanac je bolje ušao u ovaj deo igre, poveo sa 5:2, Nole je uspeo taj zaostatak da anulira, ali je Tim posle prave drame uspeo da dobije taj-brejk sa 12:10 i povede sa 1:0 u setovima.

U trenucima dok je Tim slavio osvajanje seta, Novak je nervozno poslao lopticu ka delu lože gde su se nalazili njegovi treneri Beker i Vajda, a kasnije smo videli da je i Pepe Imaz opet uz njih.

Đoković je zbog te neprimerene reakcije dobio opomenu, ali što je najvažnije, od tog trenutka zaigrao je mnogo bolje.

U drugom setu je potpuno dominirao, rivalu nije dozvolio osvajanje ni jednog jedinog gema, a u sličnom ritmu je nastavio i u trećem, odlučujućem.

U trećem gemu Nole je napravio prvi brejk, u sedmom i drugi za vođstvo od 5:2, posle čega je rutinski priveo posao kraju.

U drugom kolu, Đoković će se sastati sa boljim iz duela Monfis - Raonić, koji igraju od 21 čas.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke