Novak: ''Protekla godina jedna od najboljih u karijeri''

Autor: Beta Beta
četvrtak 16.04.2015.
00:50
Izvor: Beta

Prva reakcija Novaka Đokovića posle velikog priznanja za najboljeg sportistu sveta u 2014. godini.

Beta/AP Photo/J Pat Carter
Beta/AP Photo/J Pat Carter

Povezane vesti

Dobitnik prestižnog priznanja Laureus za najboljeg sportistu u 2014, srpski teniser Novak Đoković rekao je danas da je prethodna godina bila jedna od najboljih u njegovoj karijeri.

"Protekla sezona je bila jedna od najboljih u mojoj karijeri, ostvario sam velike uspehe, ali moram da istaknem da to nije bila isključivo moja zasluga. Veliku zahvalnost dugujem svom timu koji mi je mnogo pomogao i bez koga ne bih bio ovo što jesam", rekao je Đoković, a prenosi njegov zvanični sajt.

Najbolji teniser sveta pobedio je u konkurenciji fudbalera Kristijana Ronalda, vozača Formule 1 Luisa Hamiltona, motocikliste Marka Markesa, atletičara Renoa Lavilenija i golfera Rorija Meklorija.

Đoković se zahvalio Laureusu na priznanju.

"Sport je zaista inspiracija i motivacija za mnoge od nas, i jezik koji svi razumemo i volimo. Sport je često ohrabrenje za decu da vežbaju i sanjaju. Ali, to nisu samo trofeji i medalje, već takmičenje i nadogradnja kao put ka boljim pojedincima i boljem društvu", kazao je on.

Đoković je u 2014. godini osvojio sedam titula - Vimbldon, Masters turnire u Indijan Velsu, Majamiju, Rimu i Parizu, Završni turnir u Londonu i turnir iz serije 500 u Pekingu.

Nakon osvajanja Vimbldona, Đoković se 7. jula 2014. godine vratio na prvo mesto ATP rang liste na kojem se nalazi i danas.

Đoković je Laureus dobio i 2012. godine za dostignuća u 2011.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke