Novak prezadovoljan: ''Perfektan meč!''

Autor: Beta Beta
subota 09.01.2016.
18:33
Izvor: Beta

Srpski teniser Novak Đoković rekao je danas da mu je osvajanje titule na turniru u Dohi i pobede nad Rafaelom Nadalom u finalu ulilo mnogo samopouzdanja za nastavak sezone.

Beta/AP Photo/Alexandra Panagiotidou
Beta/AP Photo/Alexandra Panagiotidou

Povezane vesti

Najbolji teniser sveta trijumfalno je počeo novu godinu, pošto je danas osvojio titulu u Dohi lakom i brzom pobedom nad Špancem Rafaelom Nadalom.

"Način na koji sam igrao za veliki trofej danas dao mi je mnogo samopouzdanja za nastavak sezone. Pogotovo kada se pobedi tako veliki rival kao Rafael Nadal. Osećaj je fantastičan", rekao je Đoković odmah posle meča.

Đoković je do prve titule u sezoni, ali i najubedljivije pobede nad Špancem u međusobnim duelima stigao pobedom od 2:0 (6:1, 6:2), posle samo sat i 13 minuta igre.

"Mislim da sam danas igrao perfektan tenis. Gotovo da je svaki udarac koji sam želeo bio ostvaren na terenu... Ponavljam, ovakva pobeda i ovakva igra mi daju mnogo samopouzdanja za nastavak sezone", rekao je on.

Najviše međusobnih duela u istoriji ATP tura odigrali su Đoković i Nadal, a srpski teniser je po prvi put poveo u ukupnom broju pobeda. Odnos je sada 24:23.

"Osećaj je uvek poseban kada igramo jedan protiv drugoga. Uvek je to veliki izazov. Obojica prolazimo kroz mnogo emocija tokom meča, ali i u pripremi duela... Mnogo pažnje se posvećuje taktici", rekao je Đoković.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke