Novak preskače US Open i Dejvis Kup, da li će i ostatak sezone?

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 24.07.2017.
09:26
Izvor: Sportske.net

Kako trenutno stoje stvari, najbolji srpski teniser nalazi se blizu odluke da stavi tačku na tekuću sezonu zbog povrede lakta.

Epa/Gerry Penny
Epa/Gerry Penny

Povezane vesti

Veliki problemi sa kojima se Novak Đoković susretao u prethodnom periodu zbog bolova koje je osećao u desnom laktu kulminirali su predajom četvrtfinala Vimbldona.

Odmah nakon toga Đoković je na konferenciji za medije objasnio u kakvoj se situaciji nalazi i nagovestio da bi duža pauza mogla da bude jedna od opcija.

Nakon pregleda koje je obavio u Torontu, a zatim i u Srbiji, postalo je jasno da najboljeg srpskog tenisera očekuje pauza od najmanje šest nedelja, a možda čak i od čitava tri meseca.

"Nole mora na mirovanje od šest do dvanaest nedelja", objašnjava lekar Dejvis Kup reprezentacije Srbije Zdenko Milinković.

Situacija je takva da će dodatni pregledi pokazati koliko je tačno vremena potrebno da Novak miruje, ali je izvesno da Đokovića nećemo gledati na US Openu i u polufinalu Dejvis Kupa.

Kako nakon četvrtog Grend slema ostaje da se odigra tek nekoliko turnira izvesno je da će Đoković staviti tačku na tekuću sezonu i dati svom telu vremena da se oporavi do početka nove.

"Sada je važno mirovanje uz različite vrste procedura koje mogu da utiču na oporavak i smirivanje tegoba. Operacija ostaje krajnja opcija", dodaje doktor Milinković u izjavi za "Žurnal".

U slučaju da Novak odluči da do kraja godine ne izlazi na teren realno je očekivati da zbog gubitka bodova padne ispod desete pozicije na ATP rang listi.

Gubitak od 3.740 bodova bio bi neminovan kao i pad na listi, ali je zdravlje prioritet i primeri Rafaela Nadala i Rodžera Federera to najbolje pokazuju. Nakon što se oporavi od povrede Novak bi trebalo da bude u stanju da ponovo igra vrhunski tenis a onda ni novi uspesi neće izostati.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
O\'Sullivan147
Monday, 24.07.2017
09:59

Odmori i zalijeci povredu Nole,fokusiraj se i motivisi pa da vidimo onda ko ti moze na crtu stati. Sretno majstore kako god da bude,i vrati nam se sto jaci...

avatar
Rise up
Monday, 24.07.2017
13:27

Pa samo treba da se fokusira na GS do kraja karijere,ne vidim potrebu da juri prvo mesto na atp listi.I ja verujem da moze da se vrati jaci, taman je poceo dobro da igra pred povredu.

avatar
Jovan Petrovic_fb
Tuesday, 22.08.2017
10:52

Zasto ne prvo mesto? Niko nece stvoriti ogromnu razliku kao sto je to Novak ranije cinio, tako da je sve moguce.