Novak preko Rodžera do titule! Ima li šta slađe?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 23.03.2015.
00:38
Izvor: Sportske.net

Sjajan završetak sportskog vikenda! Pobedom u finalu nad Rodžerom Federerom, Novak Đoković osvojio turnir u Indijan Velsu!

Beta/AP Photo/Mark J. Terrill
Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

Povezane vesti

Drugo večerašnje finale Indijan Velsa proteklo je u znaku najboljeg tenisera sveta!

Podsetimo, najpre je Jelena Janković u veoma uzbudljivom meču poražena od Simone Halep u ženskom finalu, ali onda je na scenu stupio Novak Đoković, koji je odličnom igrom u muškom finalu savladao Rodžera Federera i osvojio pobednički pehar u Indijan Velsu!

Ukupno 38. međusobni okršaj dvojice teniskih velikana nije mogao bez drame i preokreta, ali što je najvažnije, pobedu je na kraju izborio Novak Đoković, koji je večerašnjim trijumfom smanjio prednost Federera u međusobnim duelima na 20:18.

Finale Indijan Velsa trajalo je dva sata i 20 minuta, a Novak je slavio sa 2-1, po setovima 6-3, 6-7 (5-7), 6-2.

U prvom setu presudan je bio Novakov brejk u šestom gemu, kada je poveo sa 4-2 i do kraja je tu prednost uspeo da zadrži.

Sve je dobro počelo i u drugom setu, brejk u trećem gemu, zatim vođstvo od 3-1, pa 4-2, ali tada počinju problemi.

Federer se vraća u igru, osvaja gem na Novakov servis, pa se ušlo u taj-brejk. Tu je Đoković propustio veliku priliku, imao je 5-3, bio na dva poena od pobede, ali onda sledi veliki pad u njegovoj igri, Švajcarac osvaja četiri poena u nizu i stiže do izjednačenja!

Ipak, Nole nije dozvolio da ga ovo poremeti, već je, naprotiv, odmah na startu trećeg seta stigao do novog brejka Federer je uzvratio za izjednačenje na 2-2, ali to je bilo sve od Švajcarca.

Do kraja meča, Novak osvaja sva četiri gema i konačno stiže do pobede koju je zaslužio još u drugom setu.

Ipak, neko će reći, ovako je još slađe.

Bravo, Novače!

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke