Novak pregazio Mareja, novo finale za Srbina!

Autor: Janko Glavonjić
subota 21.03.2015.
20:42
Izvor: Sportske.net

Novak Đoković je kao brzi voz protutnjao pored Mareja, dobivši ga lako i ubedljivo sa 2:0, po setovima 6:2 i 6:3.

Beta/AP Photo/Mark J. Terrill
Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

Povezane vesti

Meč je počeo onako kako su se nadali srpski navijači, sigurnim servisom Novaka i odmah potom i brejkom našeg tenisera.

Da li zbog toga što je meč po lokalnom vremenu počeo dosta rano, ili je Marej imao neki fizički problem, tek, Škot je jako 'sporo' ušao u meč, što je Novak potpuno iskoristio.

Srpski teniser je ekspresno poveo sa 3:0, Marej je uspeo da uzme jedan gem, ali je Đoković potpuno držao sve konce igre u svojim rukama.

Kada je Novak napravio i drugi brejk i poveo sa 5:1, činilo se da će prvi set biti  završen u rekordnom roku, ali onda se desio mali pad prvog tenisera sveta.

Malo uz pomoć sreće, malo uz pomoć Novakovih grešaka, Marej je uspeo da vrati brejk i možda se i ponada da može da se vrati u set, ali je Đoković u sledećem gemu potpuno povratio kontrolu i završio set sa ubedljivih 6:2.

U prvom setu nismo videli sjajan tenis, uglavnom zbog toga što je Marej bukvalno kada god se razvije poen pravio neiznuđenu grešku. I Đoković je napravio neuobičajeno visok broj neiznuđenih grešaka, ali je ipak bio znatno bolji od Mareja, što se jasno oslikavalo i na semaforu.

Drugi set je počeo identično kao prvi. Đoković je brzo stigao do 3:0, imao i brejk loptu za 4:0 i izvesno bi već tada završio posao, ali je Marej uspeo da se izvuče i osvoji svoj prvi gem u drugom setu.

U petom gemu se vodila velika borba, Britanac je došao do dve brejk lopte, ali je Đoković dva puta sjajno odservirao, izjednačio rezultat, a potom sa još dva dobra poena uzeo gem.

U naredna dva gema nije bilo problema za servere, a onda je Đoković napravio pritisak i došao do meč lopte na Marejev servis, koju je ovaj spasio as servisom, a potom došao i do gema.

Ipak, u narednom gemu je Đoković sigurno odservirao i završio meč vrlo ubedljivo, rezultatom 6:2, 6:3.

Novak je ovaj meč dobio na prvom mestu preciznim servisom, ali je takođe 'terorisao' Mareja na njegov prvi servis. Britanac je imao jednu od najslabijih realizacija svog prvog servisa u karijeri, tako da i nije mogao da se nada boljem rezultatu.

U razmenama, danas moćni forhend srpskog tenisera je pravio velike probleme Mareju koji se nije najbolje kretao, te i nije bilo druge mogućnosti nego da ga Srbin počisti sa terena.

Đoković će u finalu čekati boljeg iz duela Federer - Raonić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke