Novak predao meč!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 25.02.2016.
18:40
Izvor: Sportske.net

Najbolji teniser sveta Novak Đoković predao je Felisijanu Lopezu četvrtfinalni duel na turniru u Dubaiju zbog problema sa desnim okom.

Beta/AP Photo
Beta/AP Photo

Povezane vesti

Srpski teniser Novak Đoković završio je učešće na turniru u Dubaiju posle samo jednog odigranog seta u četvrtfinalnom duelu sa Felisijanom Lopezom.

Prvi reket sveta predao je Špancu četvrtfinalni duel zbog problema sa vidom u momentu kada je Lopez poveo sa 1:0 u setovima.

Šesti nosilac na turniru u Dubaiju poveo je sa 2:0 u gemovima, a kada se Srbin upisao na semafor usledila je pauza tokom koje je Đoković zatražio medicinski tajm-aut.

Odmah je bilo evidentno da najbolji teniser sveta ima problema sa vidom, koji su napravila sočiva, zbog čega je u nastavku susreta otaljao posao i dozvolio Felisijanu Lopezu da dobije prvi set sa 6:3.

Usledila je predaja, prva posle više od četiri godine i Mastersa u Parizu kada je Novak Đoković zbog povrede ramena odlučio da se povuče tokom meča sa Žoom Vilfredom Congom.


Usled odustajanja Novak Đoković je ostao bez 210 ATP bodova što neće uticati na njegovu poziciju na svetskoj rang listi, ali ostaje pitanje da li će prvi reket sveta biti spreman za duel Dejvis Kupa sa Kazahstanom.

Dodajmo još i to da je današnjim porazom Novak Đoković prekinuo niz od 14 pobeda ostvarenih u 2016. godini, odnosni 17 vezanih trijumfa ako se računa i 2015. godina.

Ujedno, ovo je prvi poraz Novaka Đokovića posle 13.5 meseci ako se ne računaju finala, a Srbin je nakon poraza od Iva Karlovića početkom 2015. godine nanizao 17 učešća u finalnim mečevima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dajo
Thursday, 25.02.2016
22:47

Mogu samo da zamislim koliko je Lopez bio srecan kad mu je Djokovic predao. To je bio i jedini nacin da Lopez dobije mec. :-D

avatar
Fair Play
Friday, 26.02.2016
02:53

Nije bio uopste jer su prijatelji a Novak je bio mnogo nervozan. Ja ga licno nikada nisam video onako indisponiranog.. pomislio sam na najgore.

avatar
Novak Djokovic1
Thursday, 25.02.2016
20:11

Ne mogu vam opisat kolko mi je krivo.

avatar
Maestro_(Chelsea)
Thursday, 25.02.2016
19:42

Kakva sramotna reakcija publike ja da sam na njegovom mjesto tamo se vise nikad ne bih vratio