Novak: ''Pobedio sam i samoga sebe!''

Autor: Beta Beta
subota 06.06.2015.
16:07
Izvor: Beta

Posle trijumfa u pet setova protiv Endija Mareja i plasmana u finale Rolan Garosa, Novak Đoković izrazio nadu da će mu iskustvo iz ovog duela mnogo značiti i protiv Vavrinke u borbi za trofej.

Beta/AP Photo/Francois Mori
Beta/AP Photo/Francois Mori

Povezane vesti

Srpski teniser Novak Đoković rekao je danas da mu je polufinalni meč sa Britnacem Endijem Marejem u polufinalu Otvorenog prvenstva Francuske bio najteži na turniru i dodao da nije u potpunosti fizički iscrpljen.

"Očito da je ovo bio najteži meč na turniru za mene, a i verovatno za njega... Igrali smo preko četiri sata. Meč se nije razlikovao mnogo od nekih prethodnih na Gren slemovima.

Očekivao sam veliku borba, duge razmene udaraca, duge poene, dosta tranizicije iz defanzive u ofanzivu. Za to sam se i spremao",
rekao je Đoković novinarima u Parizu posle meča.

"Psihički će mi ovo mnogo značiti, jer sam uspeo da pobedim i samog sebe, a i protivnika... Nadam se da će mi to pomoći sutra", dodao je on.

Đoković se danas plasirao u finale Rolan Garosa pošto je u polufinalu pobedio Mareja sa 3:2, u setovima 6:3, 6:3, 5:7, 5:7, 6:1.

Meč je bio prekinut sinoć u četvrtom setu zbog najvljene oluje, pri vođstvu najboljeg tenisera sveta od 2:1. U trenutku prekida, Đoković je vodio 6:3, 6:3, 5:7, a u četvrtom setu bilo je 3:3.

"Verovao sam da sam juče mogao da završim meč, da sve bude gotovo posle tri seta... Ali ovo je Gren slem, a Marej je veliki borac. Ja nisam iskoristio neke svoje šanse u trećem setu i na početku četvrtog.

Na kraju je on pri rezultatu 5:5 u trećem i četvrtom setu odigrao jako dobro, iskoristio moj mali pad koncetracije, ali više njegovom zaslugom'',
istakao je Đoković.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke