Novak opet na mini odmoru, nova amajlija, Beker se opet oglasio!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 17.10.2016.
12:30
Izvor: Sportske.net

U više navrata tokom tekuće sezone, kao retko kada ranije, Novak Đoković je pokušavao da se odmori od tenisa, da skrene misli na neku drugu stranu, a tako je i ovog puta, posle neuspeha u Šangaju.

Beta/AP Photo/Andy Wong
Beta/AP Photo/Andy Wong

Povezane vesti

Podsetimo, prvi deo sezone igrao je u žestokom ritmu, kulminacija je bio dugoočekivani trijumf na Rolan Garosu, posle čega je usledio drastičan pad forme, ali i koncentracije na terenu.

Pokušavao je Đoković da probleme reši uzimanjem nešto dužih i nešto češćih odmora nego ranije - odmarao je posle Rolan Garosa, pa posle rane eliminacije na Vimbldonu, pa posle još jedne rane eliminacije - na Olimpijskim igrama u Riju, pa posle US Opena, kada je odustao od učešća na turniru u Pekingu.

Tokom prošle nedelje gledali smo ga u Šangaju, gde je u zaustavljen u polufinalu, a sada je ponovo na mini odmoru, do početka turnira u Parizu, koji startuje poslednjeg dana oktobra.

''Ne planiram ništa da igram pre Pariza'',
poručio je Nole i otkrio da će mu fokus biti na proslavi rođendana svog sina Stefana.

Ovih dana je još jedna tema izazvala pažnju javnosti, a to je da je Novak posle Vimbldona promenio amajliju. Naime, on oko vrata više ne nosi krst, već - srce od ametista, što se moglo primetiti kada je posepao majicu tokom meča sa Bautistom.

Upućeni kažu da je u pitanju ''kamen metamorfoze i preobražaja, koji unosi mir i harmoniju u prostor'', ali za sada na terenu se baš i ne primećuje taj mir i harmonija kod Novaka Đokovića ili ''uživanje na terenu'', o čemu je nedavno govorio.

Za sve to vreme, u javnosti se spekulisalo i o Novakovom treneru Borisu Bekeru i eventualnom okončanju saradnje njih dvojice, što je dodatno ''podgrejano'' Bekerovom čestitkom Bautisti posle pobede nad Đokovićem u Šangaju.

Ipak, Nemac se ponovo oglasio, ovoga puta nagoveštavajući nastavak saradnje sa najboljim teniserom sveta.

''Dug i krivudav put je pred nama, ali ćemo na kraju stići do cilja'', optimistički je poručio Beker na Instagramu.

"It's a long and winding road ahead but we will get there in the end " @djokernole #teamdjokovic #nolefam

A photo posted by Boris Becker (@borisbeckerofficial) on Oct 16, 2016 at 10:59am PDT

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
S-I-M-K-E_
Monday, 17.10.2016
17:15

Nole treba krst da nosi.

avatar
O\'Sullivan147
Monday, 17.10.2016
15:51

Крст је сила и знамење,Крст је спасење...Православци не вјерују у амајлије,Ноле,врати Крст и све ће бити у реду...

avatar
Krešimir Prvi
Monday, 17.10.2016
14:26

Nole pa trebas da iskoristis ovu priliku sto ti se nudi,osim murraya nema niti jedan pravi konstantan protivnik,a ti kao da imas 20 grand slamova zasitio se ili sta vec..Ja sam uvjeren da su neki obiteljski problemi. steta

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Monday, 17.10.2016
14:19

Mora da je gledao Under the dome:-D

avatar
Carina
Monday, 17.10.2016
12:50

Misli da ce imati vise mira ako krst zameni metamorfoziranim kamenom, postao vegan, nije ni cudo sto je na sve besan. Vrati krst Nolo, pokidaj koju gudu, da vidis kako ce da se vrati raspolozenje i kako ces opet sve da sabijas.

avatar
Maximovic
Monday, 17.10.2016
15:15

Ako mu krst nepomogne nece vise nista. Daj bre de besan jednostavno je doslo do opterecenja organizma sto je i normalno. Nema vise 25-27 godina da moze da igra celu sezonu bez odmora a bio je dosta dugo u vrhunskoj formi. Nema mu se sta zameriti i ako planira da ostane dosta dugo u tenisu poput Federera mora i da napuni malo energiju i odmori telo da nebi krenuo sa povredama kao Nadal. Tenis nije fudbal i ovde noge trpe mnogo veca opterecenja i mnogo snaznije promene ritma (da nebude zablude ima i u fudbalu slicnog opterecenja ali kod veoma malog procenta igraca a sa druge strane oni tokom 90 min imaju dosta vise odmora i posle svake utakmice imaju duze pauze do sledeceg meca). Bitno je da se on fokusira na Masterse i gren slemove i da pokusa sto vise da ih osvoji do kraja karijere a sve ostalo je nebitno jer dosta dugo smo se radovali njegovim uspesima.