Novak: "Nastaviću da pokušavam..."

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 07.06.2015.
19:49
Izvor: Sportske.net

Najbolji teniser sveta Novak Đoković čestitao je Stanislasu Vavrinki na osvojoj tituli Otvorenog prvenstva Francuske i istakao da će ga ovacije koje je dobio posle meča podstaći da nastavi svoju borbu za trofej na Rolan Garosu.

Beta/AP Photo/Michel Euler
Beta/AP Photo/Michel Euler

Povezane vesti

Srpski teniser Novak Đoković u nedelju je izgubio svoje treće finale na Rolan Garosu a samim tim je propustio još jednu priliku da kompletira sve četiri titule na Grend slemovima.

Bolji od najboljeg na svetu bio je Stanislas Vavrinka ali šampion nije dobio ovacije kakve su sačekale Novaka Đokovića prilikom dodele trofeja drugoplasiranom na turniru.

"Zahvalan sam na podršci koju je pokazala publika, manje-više je bilo isto kao i prošle godine prilikom dodele trofeja. To je nešto što me tera da budem ovde i naredne godine i da nastavim da pokušavam da stignem do trofeja" rekao je Đoković.

Publika okupljena na tribinama stadiona "Filip Šatrije" priredila je Novaku višeminutne ovacije tokom kojih je Srbin jedva uspeo da zadrži suze.

"Jako sam zahvalan publici na emocijama koje sam osetio na terenu, nije bilo lako ponovo stajati na podijumu kao poraženi u finalu ali danas sam izgubio od boljeg igrača koji je zaslužio trijumf" dodao je Đoković.

Komentarišući meč Novak je rekao da je tokom drugog seta pokušavao da održi egal ali da je ukupno gledano Stan Vavrinka bio bolji i potpuno zasluženo osvojio titulu.

"Tokom drugog seta sam pokušavao da zadržim egal, da zadržim priključak nakon brejk lopti koje sam spasavao ali ga je na kraju Vavrinka zasluženo dobio, kao i čitav meč" istakao je Novak i dodao,

"U četvrtom setu sam imao prednost od 3:0, mogao sam da preokrenem situaciju u svoju korist. Sigurno da sam mogao bolje i agresivnije u pojedinim trenucima ali je protivnik koristio svaku svoju šansu, odigrao taktički dobro i na kraju sam samo mogao da mu čestitam" zaključio je svetski broj jedan.

Našeg najboljeg tenisera sada očekuje kraća pauza a potom učešće na Vimbldonu na kojem će braniti titulu osvojenu prethodne sezone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
maksa
Monday, 08.06.2015
15:01

Ja samo mislim da nije lako odigrati 3 finala na jednom turniru,Nadala koji nikada nije izgubio na Filip Satrijeu.Mareja koji igra u zivotnoj formi na sljaci i sa kojim je igrao 5 finala GS.Na kraju krajeva i sa Stenom koji je pokazao da moze i pre finala ozbiljno da igra protiv Novaka!Vezane ruke i noge,ne lici na sebe!Cestitke Stenu,ali sa 70% Novakove igre,on mozda uzme 1 set,i to je diskutabilno,pogotovo na sljaci!Ali sta je tu je, vec je to proslost! VELIKI SAMPION ,VELIKI COVEK, bice prilika!!!!!!Ziveo Novak!!!!!!

avatar
makarena
Sunday, 07.06.2015
23:50

Izgoreo je u zelji za peharom, dodatno se emotivno ispraznio protiv Nadala i to je sve rezultiralo partijom koja ne lici na njega. n Mogu da kazem da smatram odgovornim za poraz njegov stab , za ovakve meceve se radi danima na psiholoskoj pripremi !

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Sunday, 07.06.2015
20:28

Pristao bih da izgubimo i 10-0 u fudbalu u zamenu za osvajanje RG...

avatar
Tomić: Lažna legenda
Sunday, 07.06.2015
22:55

To ćemo i tako i onako izgubiti

avatar
Tomić: Lažna legenda
Monday, 08.06.2015
17:19

Sve osim pobede je za mene poraz, posle ove utakmice odlučujem da li ću nastaviti bojkot reprezentacije, jeste da sam niko i ništa, ali davao sam im podršku i kad su nas Argentinci razbili 6:0 i kad su nas razbili na Olimpijadi, i kad smo protiv Slovenije izgubili, ovo im je poslednja šansa od mene.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Monday, 08.06.2015
09:55

A i nisam bas siguran da cemo izgubiti, mozda bude i nereseno pa da niko ne bude pobednik, nema plasmana, ali nismo ni izgubili:-D

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Sunday, 07.06.2015
23:43

Mislio sam na ovu utakmicu protiv Azera zato sto je prijateljska:-D

avatar
Shone
Sunday, 07.06.2015
20:18

Mislim da je ovaj poraz toliko bolan da ce da se odrazi na dalji tok karijere. Toliko bi voleo da nisam u pravu....

avatar
pepyslav
Sunday, 07.06.2015
20:50

Nema veze sa tim i nece biti tako sigurno....jednostavno Djokovic je imao neki problem fizicke prirode, verovatno umor, lose se namestao na loptu, cesto kasnio na udarac, a procenti servisa su bili na ocajnom nivou, odigrao je najlosiji mec na turniru sigurno...sa druge strane Wawrinka je igrac koji, pokazalo se u mnogim situacijama, najmanje lezi Novaku, zbog svog stila igre, i prosto protiv takvog protivnika cete sigurno imati manje winnera, ali nikako ne smete da dozvolite da imate toliko gresaka, a mislim da ih je Djokovic imao vise nego protiv Murreya i Nadala zajedno....posle Novaka najvise volim Wawrinku zbog stila igre, ali mislim da vec na Wimbldonu on nece uraditi mnogo zbog brzine podloge, dok ce Novak biti najmanje u polufinalu...

avatar
O\'Sullivan147
Sunday, 07.06.2015
23:14

Pa covjece istu smo situaciju i prosle sezone govorili,pa covjek osvoji Wimbldon,on ce ga osvojiti kad tad,ubjedjen sam u to. Mozda da je osvojio RG da bi izgubio i motivaciju,ovako ima sad jos veci motiv da iz dana u dan trenira i osvaja najvece titule. Vratice se Nole jaci budite sigurni.

avatar
Nikola Spasic
Sunday, 07.06.2015
19:55

tako je...izgubljena bitka ne znaci izgubljen rat .glava gore ,ipak je novak i dalje broj 1.drug igracii bi trebalo vise da tuguju i razmisljaju kako dalje...