Novak među prijavljenima - Hoće li igrati u Monte Karlu?

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 23.03.2017.
17:56
Izvor: Sportske.net

Srpski teniser Novak Đoković trebalo bi da nastupi na trećem po redu Mastersu u sezoni, što sugeriše i spisak prijavljenih učesnika za turnir u Monte Karlu.

Epa/Larry W. Smith
Epa/Larry W. Smith

Povezane vesti

Drugi reket sveta Novak Đoković propustiće Masters u Majamiju zbog povrede lakta što će negativno uticati na bodovni saldo srpskog tenisera i status na ATP rang listi.

Srbin je u Majamiju trebalo da brani trofej osvojen prošle godine što znači da izostanak sa ovog Mastersa povlači sa sobom gubitak 1.000 ATP bodova.

Na osnovu onoga što je Novak napisao u saopštenju vezanom za odustajanje od učešća na Mastersu u Majamiju nije se moglo zaključiti kada će srpski teniser ponovo na teren.

Ako je verovati spisku koji je objavio organizator Mastersa u Monte Karlu, drugi teniser sveta zaigraće na prvom turniru iz serije 1.000 koji se igra na zemljanoj podlozi.

Novak Đoković se nalazi među prijavljenima za Masters u Monte Karlu, baš kao i prvi teniser sveta Endi Marej koji takođe propušta Masters u Majamiju.

Navedeno ne znači da bi moglo da dođe do promene plana, pa zato treba sačekati još malo i videti da li će Novak potvrditi učešće na Mastersu u Monte Karlu.

Treći Masters u tekućoj sezoni startuje 16. aprila, a Novak bi dobrim igrama mogao da poveća bodovni saldo na ATP rang listi jer je prošle godine ispao u drugom krugu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke