Novak kažnjen zbog bacanja reketa u meču sa Berdihom

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 06.06.2016.
11:46
Izvor: Sportske.net

Najbolji teniser sveta Novak Đoković kažnjen je zbog bacanja reketa u četvrtfinalnom okršaju sa Tomašom Berdihom na ovosezonskom Rolan Garosu.

Beta/Nicolas Gouhier, Pool via AP
Beta/Nicolas Gouhier, Pool via AP

Povezane vesti

Srpski teniser Novak Đoković u nedelju je osvojio titulu na Rolan Garosu i tako kompletirao svoju kolekciju trofeja sa Grend slem turnira.

Na putu ka trofeju u Parizu Nole je napravio propust koji je mogao skupo da ga košta ali ceh za bacanje reketa u duelu sa Tomašom Berdihom na kraju iznosi samo 4.000 evra.

Srbin je u četvrtfinalu Rolan Garosa želeo da udari reket u zemlju ali mu je ispao iz ruke pa je poleteo u pravcu pomoćnog sudije koji se izmakao da ne bi bio pogođen.

Pisali smo o tome da se u situaciji kada sudija bude pogođen izriče diskvalifikacija, ali je sudija Stefan Franson otkrio da se svaki slučaj posebno tretira i da kazna ne bi bila automatska jer se svaki slučaj posebno razmatra.

Novak će tako za svoju nesmotrenost morati da plati 4.000 evra ali ne sumnjamo da će mu ta kazna biti najmanje bitna u čitavoj priči oko ovogodišnjeg Rolan Garosa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
O\'Sullivan147
Monday, 06.06.2016
12:42

Pa dobro,kazna je prihvatljiva. Mislim da bi Novak bio zadovoljan da su mu uzeli citav nagradni fond,samo da je titulu osvojio :)