Novak kao brzi voz!

Autor: Beta Beta
četvrtak 22.01.2015.
07:40
Izvor: Beta

Đoković zgromio Kuznjecova u prva dva seta, na kraju ekspresnih 3:0 i bolja igra nego na otvaranju turnira.

Beta/AP Photo/Vincent Thian
Beta/AP Photo/Vincent Thian

Povezane vesti

Najbolje rangirani teniser sveta Novak Djoković plasirao se u noći izmedju srede i četvrtka u treće kolo Otvorenog prvenstva Australije, pošto je u drugom kolu pobedio Rusa Andreja Kuznjecova sa 3:0 u setovima 6:0, 6:1, 6:4.

Srpski teniser je u njihovom prvom medjusobnom okršaju do trijumfa došao posle 84 minuta.

Djoković je u sva tri seta bio bolji rival, a Kuznjecov je jedino u trećem imao kakav-takav odgovor na igru prvog tenisera sveta, koji je meč završio sa 28 vinera i 19 neiznudjenih grešaka, naspram 10 direktno osvojenih poena Rusa i čak 34 greške.

Četvorostruki šampion Australijen opena je u prvom setu napravio tri brejka, dok je u naredna dva seta po dva puta oduzimao servis Rusu, koji je na početku trećeg seta iskoristio mali pad u igri Djokovića i došao do jedinog brejka.

"Danas sam odigrao znatno bolje nego pre neki dan u prvom kolu. Izuzetno me raduje takav učinak. Nadam se da ću i u nastavku turnira igrati ovako dobro kao danas", rekao je Djoković posle meča.

Djoković će se u trećem kolu sastati sa boljim iz duela izmedju Japanca Goa Suede i Španca Fernanda Verdaska.

Viktor Troicki i njegov partner u dublu Rus Mihail Južnji poraženi su u prvom kolu u konkurenciji dublova od petih nosilaca Austrijanca Aleksandera Peje i Brazilca Bruna Soareša sa 0:2 u setovima 1:6, 4:6.

Austrijsko-brazilska kombinacija u drugom kolu turnira igraće protiv Austrijanca Olivera Maraha i Novozelandjanina Majkla Venusa.

U ženskom dublu poraz je zabeležila i Bojana Jovanovski u paru sa Poljakinjom Kataržinom Piter. On se u prvom kolu izgubile od madjarsko-francuskog para Timee Baboš i Kiki Mladenović sa 0:2 u setovima 1:6, 3:6.

Madjarsko-francuska kombinacija će se u drugom kolu dubla sastati sa Amerikankom Betani Matek-Sands i Čehinjom Lucijom šafarovom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke