Novak (i) danas na terenu, ako se nebo slaže!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 01.06.2016.
09:59
Izvor: Sportske.net

Najbolji srpski teniser Novak Đoković danas bi trebalo da nastavi svoj meč osmine finala Rolan Garosa sa Robertom Bautistom Agutom, ali će i danas nebo odlučivati o tome hoće li meč konačno biti završen.

Beta/AP Photo/Michel Euler
Beta/AP Photo/Michel Euler

Povezane vesti

Vremenske neprilike napravile su totalnu pometnju na Rolan Garosu, pa se tako u ponedeljak dogodilo da, prvi put posle 16 godina, svi mečevi zakazani za taj dan budu odloženi.

Pokušali su organizatori Rolan Garosa da "prevare nebo" i isteraju igrače na teren u utorak, pa je tako najbolji teniser sveta svoj meč osmine finala sa Robertom Bautistom Agutom igrao u dva čina i još uvek ga nije okončao.

Novak Đoković je najpre izgubio prvi set (6:3) posle čega je došlo do prekida, a u drugom činu je uspeo da poravna rezultat i da povede sa 4:1 u trećem setu. Nakon toga, ponovo prekid zbog kiše i odluka da se u utorak više ne igra.

Koliko ovakvi uslovi rada na Rolan Garosu štete teniserima najbolje pokazuju jučerašnji porazi Agnješke Radvanske i Simone Halep, favoritkinja koje su od nedelje čekale izlazak na teren, a njihove protivnice su se bolje snašle u "gerilskim uslovima" borbe.

Vremenska prognoza za naredna tri dana nije povoljna, naprotiv, očekuje se da dođe do novih odlaganja mečeva i sve je izvesnije da će turnir ući u treću nedelju što se nije dogodilo za 125 godina postojanja Rolan Garosa.

Novak Đoković bi u najboljem slučaju danas mogao da dovrši borbu sa Bautistom Agutom i da već u četvrtak, ukoliko savlada Španca, igra u četvrtfinalu, dok bi eventualno polufinale morao da igra već u petak!

Izvesno je, međutim, da organizatori neće uspeti da sprovedu u delo sve svoje planove jer će u naredna tri dana nebo odlučivati o tome kada će teniseri moći na teren i koliko će se igrati.

Recimo za kraj da bi Novak Đoković danas trebalo da nastavi svoj duel sa Robertom Bautistom Agutom u 12 časova i 30 minuta. Ako nebo dozvoli!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke